promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Bármelyik percben kitörhet az orosz-ukrán háború – nem lesz jó a szomszédban lenni
Borítókép:  Profimedia
Élet
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

„A Nyugat nem fog hadat üzenni Oroszországnak miattunk” – keseregnek Ukrajnában.

Hiába a rengeteg fenyegetés, a NATO-csapatok látványos felvonulása és az amerikai elnök telefonhívása, úgy tűnik, mindez nem győzte meg Putyin orosz elnököt arról, hogy le kellene tennie a szomszédos Ukrajna lerohanásáról.

Egy Kijevben tartózkodó brit tudósító, Ian Birrell szerint a helyiek lényegében „azonnali” ellenséges támadásra számítanak. A helyzet pattanásig feszült, legalább 100 ezer (bizonyos források szerint 175 ezer) orosz katona sorakozott fel az ukrán határ mentén, készen állva a betörésre.

„A helyzet nagyon aggasztó, és el nem tudjuk képzelni, meddig fajulhat. Vállalkozóként előre kell gondolkodnom, hiszen megvannak a beszerzési forrásaim, az üzleteim, a raktáraim, a rendeléseim. De mi van, ha Oroszország holnap megszáll bennünket?”

– kérdezte a második gyermekét váró, Kijevben élő Okszana az újságírótól. A Krím 2014-es elvesztése után sokaknak kellett mindent a nulláról újrakezdeniük, és most mindenki ennek a megismétlődésétől tart.

A Magyarországnál 6,5-szer nagyobb területű, 44 millió lakosú Ukrajnában ma mindenki biztosra veszi az orosz támadást, de elszántan készülnek hazájuk megvédésére, a gerillaharcra. Emellett joggal bízhatnak a 255 ezer fős, harcedzett ukrán hadsereg erejében is.

„Ukrajnának kevés esélye van Oroszország ellen. A katonáink küzdeni fognak, de előbb-utóbb számbeli hátrányba fognak kerülni. A Nyugat pedig nem fog hadat üzenni Oroszországnak miattunk”

– vetett számot a realitásokkal Okszana. A közelgő háború utalhat, hogy az oroszok a napokban megkezdték diplomatáik visszahívását az ukrán nagyvárosokból.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás