promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Kitálalt a Kórházi Főigazgatóság: 12 Pfizeres emberért aggódik az egész ország
Borítókép:  Profimedia
Élet
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A Kórházi Főigazgatóság nyilvánosságra hozta, hogy van az a 12 ember, akit egyszerre 6 Pfizerrel oltottak be.

Korábban nagy visszhangot keltett a hír, hogy 12 oltakozó tévedésből egyszerre hat dózis koronavírus elleni oltást kapott a fővárosi Gottsegen György Országos Kardiológiai Intézetben. A magyar médiához eljutott információt később az Emberi Erőforrások Minisztériuma és az Országos Kórházi Főigazgatóság is megerősítette.

Azóta az egész ország azon aggódott, mi lehet azokkal az emberekkel, akiket 6 Pfizerrel oltottak be. Az OKFŐ most az RTL Klubnak juttatta el hivatalos tájékoztatását, amiben

egyrészt emlékeztetnek arra, hogy január 3-án 12 oltakozó hígítatlanul kapta meg a Pfizer-vakcinát, másrészt tudatták, hogy az érintettek folyamatos megfigyelés alatt állnak.

A tájékoztatás szerint a vakcina felvétele után 48 órával hőemelkedésen kívül az összes oltási reakció megszűnt náluk. A Főigazgatóság elismerte, hogy a történtek hátterében emberi mulasztás áll. Az intézmény vizsgálatot indított, ami jelenleg is folyamatban van.

Boldogkői Zsolt virológus szerint nincs ok az aggodalomra, az érintettek közül senkinek sem lesz baja a hat dózisnyi oltástól.

„Én azt mondanám, hogy semmi különös negatív hatása nem lesz. Hogyha több antigén kerül a szervezetbe, akkor egy erősebb immunválaszt produkál”

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás