promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Egyedül lakik egy család egy tízemeletes panelben, de nincs aranyéletük
Borítókép:  Profimedia
Élet
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Az épületet lebontásra ítélték, négy gyerekkel viszont nem könnyű cserelakást találni.

Egyedül él egy férfi a családjával egy 10 emeletes, 50 lakásból álló panelházban. A többieket már elköltöztették a lebontásra ítélt épületből, a négygyermekes Ezekiel Hermon azonban mindenki másnál válogatósabb, a birminghami önkormányzat által felkínált 6 másik lakás egyike sem felelt meg az igényeinek.

A 46 éves férfi 25 éve lakik a kérdéses helyen, így nem csoda, hogy nem megy könnyen számára a távozás. A szomszédjai már több mint egy esztendeje eltűntek, de legalább nem kopácsolnak, fúrnak-faragnak, klopfolnak és zajonganak.

A Saxelby House nevű tömb már nem is néz ki jól, az erkélyek ürességtől konganak, az ablakok számos helyen be vannak törve, és egyre több a falakon a graffiti. Ezekielék helyzetét nehezíti, hogy már a lift sem működik, és néha a lépcsőházi világítás is kialszik.

Fotó: Profimedia

A férfi eddig azért nem fogadta el az önkormányzat által javasolt cserelakásokat, mert azok legfeljebb egy-két hálószobásak voltak, ami kevés a népes családnak, illetve némelyik tömb az ötvenes években épült, így igen elavultnak tűnt.

„Szörnyű már itt élni. 25 évig laktam itt, és megszoktam, hogy emberek nyüzsögnek körülöttem. Most, ha hallok egy kis neszt, rögtön arra gondolok, vajon ki jöhetett be”

– utalt a férfi arra, hogy idegőrlő ma már a szellemházban tölteni az időt. Közben az ő lakásuk is romlik-bomlik, de az önkormányzat nem bizonyul túl segítőkésznek. Télen még rosszabb a helyzet, hiszen a fűtés sem a legjobb, ezért rengeteg áramot esznek meg a hősugárzók.

Az ügy lassan bírósági útra terelődik, ahol alighanem Ezekielék húzzák majd a rövidebbet. Legutóbb 2021 szeptemberének végén néztek meg egy szóba jöhető lakást, de azt is kicsinek találták.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás