promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Zacher Gábor nem bírta tovább, elmondta a szörnyű igazságot a koronavírusról
Borítókép:  TV2 Play
Élet
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Zacher Gábor elmondta, mi a legnagyobb félelme a koronavírussal kapcsolatban.

Zacher Gábor nemrég az RTL Klubhttps://rtl.hu/tudomany-tech/2022/01/01/zacher-gabor-interju-koronavirus-covid-marihuananak adott interjújában beszélt a félelméről, miszerint a következő hónapokban újabb és újabb mutációi bukkannak majd fel a koronavírusnak, amelyek esetleg ki tudják cselezni az oltást is.

„Attól tartok, de nagyon, hogy a koronavírusnak újabb és újabb mutációi bukkannak majd fel, amik ki tudják cselezni az védőoltásokat, így egyre durvább járványhullámok jöhetnek. Kifejezetten félek attól, hogy egy igen rossz forgatókönyv megvalósulása esetén nem 5, hanem 50 millió halottja lehet a járványnak világszerte”

A toxikológus hozzátette, hogy amíg nálunk 70 és más, fejlett országokban 80-90 százalékos az átoltottság, nagyon sok helyen ez csupán 1-2 százalék, és ez azért veszélyes, mert utóbbi térségekből indulnak ki a mutációk is. A szakember reménykedik benne, hogy egyszer véget fog érni a járvány, hiszen az nem csak a túlterhelt egészségügynek tenne jót, hanem az emberek mentális egészségének is, ugyanis a pandémia kezdete óta 19 százalékkal nőtt Magyarországon a depressziósok száma.

Zacher Gábor szerint a 2022-es év szakmai kihívása az lesz, hogy hatékony gyógymódot, terápiát találjanak a fertőzőttek számára, és visszaszorítsák a halálozási rátát. A főorvos továbbá bízik abban, hogy hazánkban is legalizálni fogják a marihuána terápiás fogyasztását.

„Van még egy fontos szakmai dolog, amit én személy szerint nagyon szeretnék elérni, de a szakma nagy része is egyetért ebben velem, mégpedig a marihuána orvosi alkalmazásának engedélyezése Magyarországon. A világ sok országában evidencia a terápiás alkalmazása, Európa nagyobbik felén is. Márpedig a magyar betegeknek is joguk van a legjobb terápiához, amit így nem kapnak meg”

- mondta Zacher Gábor, aki a csatorna reggeli műsorában legutóbb azt mondta, biztatónak tartja, hogy a Pfizer új oltóanyaga egészen előrehaladott állapotban van, illetve a különböző antitest-terápiák is hatásosnak bizonyulnak az omikronnal szemben. A toxikológus szerint vízkereszt után néhány nappal fogjuk majd meglátni, mit okoztak a szilveszteri bulik a járvány dinamikájában.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás