promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Megvan a legboldogabb elvált asszony: 242 milliárdot préselt ki nagyvonalú férjéből
Borítókép:  Profimedia
Élet
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Minden felmerülő költsége fedezve lesz a 2068-as évig, vagyis 94 esztendős koráig.

Minden idők legdrágább válásától hangos Nagy-Britannia. Haja hercegnő 2004-ben ment feleségül a dúsgazdag Mohamed bin Rashid Al Maktum dubaji sejkhez, akitől aztán 2019-ben Londonba szökött, mégpedig a két kislányával együtt, és 11 milliárd dollárnyi készpénzt is a bőröndjébe csomagolva.

A most 47 éves hercegnő szerint férje elrabolta gyermekeit, sőt őt is halálosan megfenyegette. A válásból aztán a hölgy szerencsésen jött ki, hiszen a bíróság összesen 554 millió fontot (vagyis 242 milliárd forintot) ítélt meg számára, többféle jogcímen.

Haja hercegnő ebből a pénzből nyilvánvalóan hasonlóan fényűző életet élhet, mint Dubajban, a sejk hatodik feleségeként. Ugyanakkor a férj is fellélegezhet, hiszen a megítélt összeg 900 millió fonttal kevesebb, mint amit a nő vérszívó ügyvédei kértek.

Pikáns részlet a történetben, hogy Mohamed bin Rashid Al Maktum jó barátságban van II. Erzsébet királynővel, ugyanis mindketten imádják a lóversenyt. Mindez persze nem befolyásolt a brit bíróságot a döntésében.

Fotó: Profimedia

A vagyonon folytatott pereskedéssel az ügyvédek is jól jártak, a hírek szerint 70 millió fontot (bő 30 milliárd forintot) zsebeltek be az eljárás során. Haja hercegnő érdekeit rutinos szakemberek, Fiona Shackleton bárónő ügyvédi csapata védte, akik Károly herceg, illetve Paul McCartney válásában is segítettek.

Az 554 millió fontos összeg úgy jött ki, hogy beleszámolták a lakóhelyül szolgáló paloták fenntartási költségeit, a személyzet fizetését, a nyaralási költségeket, és a védelmi szolgálattal kapcsolatos kiadásokat. Ezek nagyjából 2068-ig fedezve vannak, szóval mindenki megnyugodhat.

A kislányoknak is lesz mit a tejbe aprítaniuk, hiszen a bíróság évi 11 millió fontot (azaz közel 5 milliárd forintot) ítélt meg számukra. Ezt az alapján kalkulálták ki, hogy a gyerkőcök korábban is nagyjából ennyi zsebpénzt kaptak az apukájuktól.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás