promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
A rendőr nagyon elcsodálkozott, amikor igazoltatta a női sofőrt – ilyet még senki sem látott!
Borítókép:  Profimedia
Élet
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A kommentelők meglepő módon a hatóságok szigorú fellépését dicsérték.

Rutinellenőrzést hajtott végre a brit közlekedési rendőrség a közelmúltban Wiltshire megyében. Félreállítottak egy 55 éves hölgy sofőrt is, és amit nála tapasztaltak, az alighanem a legöregebb zsarukat is meglepte.

A nő 38 éve vezet, pedig nincs is jogosítványa. 1983-ban ült először autóba, és az volt a mázlija, hogy Nagy-Britanniában nem kell mindig előkapkodni az iratokat a rendőri ellenőrzések során.

Fotó: Twitter/Wilts Specialist Ops

A hatóságokat persze sokkolta az eset, amely a könnyen kijátszható rendszer miatt aligha lehet egyedi az országban. A rajtakapott sofőr töredelmesen bevallotta, hogy még iskolásként, 17 évesen tanult meg vezetni.

Akkoriban Margaret Thatcher volt a miniszterelnök, és nem volt kötelező a biztonsági öv a hátsó üléseken – szóval mindez jó régen történt, és persze hivatalos vizsgát sem tett, úgy közlekedett az utakon közel négy évtizeden keresztül.

A rendőrség természetesen azonnal megtiltotta neki a továbbhaladást, és megkérte, hogy vitesse magát haza valakivel, vagy sétáljon egy nagyot az otthonáig. A Citroën Picasso kocsiját pedig autómentő trélerrel szállíttatták el, ami aligha lehetett olcsó mulatság.

Innentől már nem lesz mindez tréfadolog a sofőr számára, hiszen az érvénytelen vezetői engedéllyel közlekedők minimum büntetőpontokat kapnak a briteknél. Ha a bíróság komolyabban veszi az esetet, akkor pénzbüntetést vagy hat hónapig tartó elzárást is kiróhat a felelőtlen hölgyre.

A témához több száz hozzászólás érkezett a Daily Mail honlapján, és az olvasók zöme a hatóságok kemény fellépését szorgalmazta. Az egyik kommentelő meg is indokolta, hogy miért:

„Egyáltalán nem vicces a dolog. A biztosítója, ha volt egyáltalán neki, egyáltalán nem fizetett volna, ha karambolt vagy akár halálos balesetet okozott volna.”

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás