promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
A komornyik kifecsegte, milyen karácsonyi ajándékokkal készül Erzsébet királynő
Borítókép:  Profimedia
Élet
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Az uralkodó óriási vagyonnal rendelkezik, de a vásárlásnál nem a pénzbeli értéket helyezi előtérbe.

Erzsébet királynő hagyományosan a sandringhami kastélyban szokta vendégül látni a családját karácsonykor. Idén azonban ez a program is elmarad a brit uralkodó gyengélkedése, illetve a koronavírus omikron variánsának félelmetes tempójú terjedése miatt.

Az ünnepekhez kapcsolódó hír az is, hogy a királynő hajdani komornyikja leleplezte, miként intézte egykori munkaadója az ünnepi ajándékok vásárlását. Mivel nagy a család (8 unokája és 12 dédunokája van, a többiekről nem is beszélve), ezért Erzsébetnek meglehetősen sok utánajárásába kerül a meglepetések beszerzése.

Egy uralkodóhoz persze nem illik, hogy ott nyomakodjon a karácsonyi tömegben a boltokban, sőt az online vásárlás sem az ő stílusa. Ehelyett olyan megoldást talált, amely nekünk, hétköznapi halandóknak sohasem fog megadatni.

„Először is katalógusokból szokott tájékozódni. Aztán pedig a John Lewis áruházlánc Oxford Street-i üzlete küld el neki egy válogatást szinte mindenből, amit készleten tartanak”

– árulta el az egykori komornyik, Paul Burrell azt, hogy lényegében a boltok mennek így a legelőkelőbb vásárlójuk házához. A Windsori kastély szalonjában rendeznek kisebb „kirakodóvásárt”, ahová Erzsébet bármikor beugorhat.

És ezt meg is teszi, mégpedig a legképtelenebb időpontban, általában jóval a vacsora után, este 10 óra tájban, egy kis elalvás előtti levezetésként. A shoppingolásnál nem hagyja, hogy az érzelmei vezessék, az ajándékoknál a praktikumot helyezi előtérbe.

„Tányérokat, asztalterítőket, szalvétákat vásárol, aztán mindezt összecsomagolják, és a rengeteg ajándékot egyenesen a sandringhami kastélyba szállítják”

– mesélte a komornyik.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás