promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Jöhet az új vakcina Magyarországra is, ami biztos fegyver lehet az omikron ellen
Borítókép:  Profimedia
Élet
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Az Európai Gyógyszerügynökség szerint az új vakcina hatékony az omikron variáns ellen.

Nemrég érkezett a hír, hogy az Európai Bizottság feltételes forgalomba hozatali engedélyt adott a Novavax amerikai biotechnológiai vállalat által kifejlesztett, saját oltóanyagának, melynek tömeges alkalmazása megkezdődhet az Európai Unióban is.

A Novavax NVX-CoV2373 kódjelű, Nuvaxovid névre keresztelt vakcinája feltételes alkalmazásához a pozitív ajánlást hétfőn adta meg az amszterdami székhelyű Európai Gyógyszerügynökség, véleménye szerint ugyanis

az oltóanyag hatékony az új típusú koronavírus ellen.

Az amerikai gyógyszergyár oltóanyaga az ötödik olyan vakcina, amely elérhetővé válik az Európai Unió 27 tagállamában a Pfizer/BioNTech, a Moderna, a Janssen és az AstraZeneca vakcinái után.

A koronavírus omikron variánsa közben már több európai országban is terjed, és a szakemberek szerint ragályosabb az eddigi variánsoknál, ugyanakkor a fertőzés súlyosságának megítéléséről eltérő információk terjednek, mert még nincs kellő számú klinikai tapasztalat.

A koronavirus.gov.hu-n hétfőn számoltak be róla, hogy Magyarországon tizenöt omikronos esetet azonosítottak a Nemzeti Népegészségügyi Központ laborjában és további omikrongyanús mintákat is vizsgálnak.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás