promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Rusvai Miklós élő adásban mondta ki: nem akarna kötelező oltást
Borítókép:  TV2 Play
Élet
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A virológus elmagyarázta, miért nem tenné kötelezővé a koronavírus elleni védőoltást.

Bár Európa néhány országában már kötelezővé tették a koronavírus elleni védőoltást, Magyarországon még csak néhány szegmensben vezették be, mint például az egészségügyben. A munkáltatók azonban jogot formálhatnak arra, hogy bármelyik cég, vállalat dolgozói számára kötelezhetik az oltást.

A kormány egyelőre nem tervezi mindenki számára kötelezővé tenni a védőoltást, pedig az omikron variáns már az ország határait döntögeti, és hazánk egyik legismertebb virológusa szerint jövő februárban el is fogja indítani az ötödik hullámot.

„A vírus ottani megbetegítőképességét összehasonlítani azzal, hogy ennek alapján mi várható Európában, ahol eleve sokkal öregebb a társadalom, nem lehet. De az biztos, hogy a variáns elér minket, és beindítja az ötödik hullámot”

- mondta még korábban a szakember, aki hétfő reggel a TV2 Mokka című műsorának vendégeként beszélt arról, hogy nem tenné kötelezővé itthon a védőoltást.

„Én nem tenném kötelezővé, de még egyszer mondom, nem vagyok döntéshozó, meg döntéshozói testületnek sem vagyok a tagja. Ennek ellenére én nem érzem szükségesnek a kötelezőségét. Magyarországon elég jó az átoltottság, azokban az országokban, ahol nem kötelező szintén – nagyon sok országban: Portugália, skandináv államok, jó az átoltottság, ezekben értelemszerűen alacsony is a kártétele a COVID-nak”

- fogalmazott Rusvai Miklós.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás