promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Dohányzol? Akkor kerüld majd el ezt az országot, mert végleg betiltják a cigarettát
Borítókép:  Profimedia
Élet
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Új-Zéland meglepő döntést hozott, amit biztosan meg fog szavazni a parlament. Akik majd még cigizhetnek, őket is korlátozni fogják.

Új-Zélandon a következő nemzedék és az azt követők törvényesen már soha életükben nem vásárolhatnak dohányterméket – számolt be róla az Euronews.

Ayesha Verall egészségügyiminiszter-helyettes bejelentette, hogy a jövő év végéig elfogadandó törvény 2027-es hatályba lépésekor a 14 évesek vagy a fiatalabbak már soha életükben nem vehetnek dohányterméket az országban.

Akik vásárolhatnak majd, azok is csak rendkívül alacsony nikotintartalmú cigikhez juthatnak hozzá, és kevesebb bolt is lesz.

Azt már a Guardian említette meg, hogy a törvény az elektromos cigarettákat nem fogja érinteni. Hát igen, itt valamilyen szinten alacsony nikotintartalmú termékről beszélünk.

Sok helyen divat, hogy jófejségből valaki megveszi a cigit a fiataloknak, de Új-Zélandon innentől ez is bűncselekmény lesz.

„Ez történelmi nap az ország egészsége szempontjából”

– hangsúlyozta a miniszterhelyettes, felidézve, hogy a dohányzás okozza a legtöbb, egyébként megelőzhető halálesetet az országban, és minden negyedik rákos megbetegedés is erre vezethető vissza.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás