promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Mennyibe fog kerülni idén a karácsonyfa?
Borítókép:  Profimedia
Élet
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Mélyen a zsebünkbe kell nyúlni, ha idén is igazi fenyőfát akarunk venni karácsonyra.

Az elmúlt években nagyban megnőtt a kereslet a minőségi műfenyők iránt, ugyanis már csaknem olcsóbban juthatunk hozzá, mint egy igazi luchoz, nordmannhoz, vag ezüstfenyőhöz. Arról nem is beszélve, hogy a műfenyők után nem kell takarítani, hiszen nem hullajtják a leveleiket, és hosszú évekig is használhatjuk őket.

A legtöbben mégis az igazi fenyők mellett döntenek, mert hiába drága, annál nincs jobb, mikor az ünnepi időszakban fenyőillat lengi be a lakást - persze már erre is kaphatók különféle spray-k.

Éppen ezért sokaknak kardinális kérdés, hogy mennyibe is fog kerülni idén a karácsonyfa. A Pénzcentrum utánajárt, hogy a tavalyi évben a lucfenyő méterenként 3000 forintba, az ezüstfenyő 4000-5000 forintba, a nordmann pedig 6000 forintba került.

A portál szerint a tavalyi árakat nyugodtan tekinthetjük kiindulási pontnak, de biztosra vehetjük, hogy ennél csak drágábban juthatunk majd idén fenyőfákhoz, hiszen az infláció és a növekvő költségek miatt elkerülhetetlen az emelés.

Az előző évben megint a nordmann volt a nagy kedvenc, de a lucfenyőből is egész sok fogyott. Fodor János termelő szerint a kiskereskedések döntik el, hogy melyik fenyőfák a népszerűek.

„Talán az embereknek az előző évben jobban volt pénzük, így karácsonyra értékesebb fát vettek. Hogy ez idén hogyan alakul, ezt még nem tudjuk, lehet, hogy ismét keresettebbek lesznek az alacsonyabb árkategóriás fenyőfák”

Egy másik termelő, Deme Marcell szerint idén az üzemanyag árának drasztikus növekedése is komoly hatással lehet a karcsonyfák árára, hiszen a benzin drágulásával párhuzamosan emelkednek a szállítási költségek is.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás