promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Bosszantó hírt kaptak az autósok: drasztikusan megemelkednek az árak
Borítókép:  Profimedia
Élet
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Már nem csak a magas benzinárak miatt fájhat az autósok feje.

Elkezdődött az őszi abrocscsere dömping, hiszen a korán jött hideg miatt idén egy héttel hamarabb indult a szezon - írja a Világgazdaság.

Manapság egyre több kereskedő és szervíz rendelkezik online időpontfoglaló rendszerrel, ami jelentősen meggyorsítja az ügyintézést, viszont a legtöbb helyen már csak másfél-három hétre előre tudnak időpontot adni.

Bosszantó hír viszont, hogy a magas benzinárak mellett most még az abroncsok árai is megemelkedtek, mivel logisztikai problémák miatt a távol-keleti abroncsok beszerzése drágult, és kevesebb érkezik belőlük az országba, viszont az európai gyártók kapacitása pedig véges.

Éppen ezért a téli gumik a tavalyi évhez képest nagyjából 10-15 százalékkal drágultak.

A napilap azt írja, hogy a prémiumszegmensben kismértékben nőtt az eladások száma, a közép- és olcsó kategóriájú abroncsok aránya azonban nem változott. Az elmúlt öt év folyamatos áremeléseinek hatására viszont komoly különbség lett a prémium és a budget kategória között.

Az európai adatok szerint 40 százalékkal nőtt a négy évszakos abroncsok eladási volumene, viszont ezt még mindig csak a 8-10 százalékát teszik ki a teljes abroncspiacnak.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás