promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Elhunyt a tanár házaspár, mindenki megdöbbent az örökségükön
Borítókép:  Profimedia
Élet
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Még a legközelebbi barátaik, ismerőseik sem sejtették, mit rejtegettek a takarékos öregek.

Az angliai Bertram és Joyce Dumper egész életükben tanítással keresték a kenyerüket. Nem született gyerekük, nem szórták a pénzt, olcsó kocsikat hajtottak, kommersz sherryt fogyasztottak, és az 1960-as években épült házukban a sütő és a hűtőszekrény számítottak a legértékesebb berendezéseknek.

Az ipswichi házaspár férfi tagja 2015-ben hunyt el, 89 éves korában, míg özvegye a közelmúltban hagyta itt az árnyékvilágot. Haláluk után aztán jókora meglepetést okoztak közeli és távoli ismerőseiknek, akik – mint kiderült – alaposan félreismerték őket.

A teszetosza pár ugyanis takarékoskodással és okos befektetésekkel bő 2 millió fontra (vagyis 800 millió forintra) rúgó örökséget hagyott maga után. Mivel leszármazottjaik nem voltak, mostantól különféle jótékonysági alapítványok lesznek ennek a haszonélvezői.

A férj 8, míg felesége további 2 ilyen egyesületet jelölt meg szerencsés kiválasztottakként. 60 évig voltak házasok, és 1991-ben vonultak nyugdíjba, azóta pedig szorgalmasan gyűjtögettek, és persze ügyesen tartották titokban egyre dagadó vagyonukat.

Pedig az évek során számos régi tanítványukkal maradtak kapcsolatban, akik mit sem sejtettek az öregek gazdagságáról. Néha elutaztak egy-egy európai vakációra, de ez nem számít különlegességnek az angol nyugdíjasok körében.

Különösen úgy, hogy mindig csoportos utazásokra fizettek be, sohasem repültek első osztályon – már csak azért sem, mert élvezték az idegen emberek társaságát. A háttérben a befektetéseik szépen fialtak, de ők kitartottak egyszerű (nagyjából 335 ezer fontra taksált) ipswichi házuk mellett.

„Mindketten briliáns tanárok és kedves emberek voltak. Olyan sokat tettek másokért az életük során, és most is csodálatos dolgot cselekedtek egy sor jótékonysági alapítvánnyal. Az egyik ismerősük férje például 16 évesen letért a jó útról, de Bob utánanyúlt, egyenesbe hozta az életét, és a férfi rendkívül sikeressé vált”

– idézte fel az elhunytak emlékét a végrendeletük végrehajtója. Mint kiderült, a tanár házaspár csupán a nyugdíjával gazdálkodott, azt fektette be olyan tehetséggel, hogy szó szerint milliomosokká váltak.

Az alapítványok mellett egyébként két közeli barátjukat is megajándékozták 10-10 ezer fonttal (4-4 millió forinttal), ami Angliában is szép pénznek számít. A jótékonysági intézményeknek is jól jön a summa, hiszen a pandémia miatt a feladataik megsokasodtak.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás