promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Koronavírus: vizelettel öntöttek le az oltásellenesek egy riportert
Borítókép:  Profimedia
Élet
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Teljesen elszabadultak az indulatok Melbourne-ben a koronavírus-járvány miatt.

A kedd reggeli adatok szerint hazánkban az elmúlt 24 órában 289 új fertőzöttet igazoltak, és elhunyt 5 beteg, 401 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 45-en vannak lélegeztetőgépen.

Az új megbetegedéseket a delta vírusmutáns okozza, a legnagyobb veszélyben pedig az oltatlanok vannak, így a szakértők arra kérnek mindenkit, hogy aki teheti, az adassa be a vakcinát. Természetesen az oltottak is tudnak fertőzni, mert az ő többségükön szinte tünetmentesen megy át a betegség.

Közben elszabadultak az indulatok Melbourne-ben. A Portfolio számolt be róla, hogy városban második napja vannak tüntetések, miután a helyi hatóságok elrendelték az építkezések leállítását, arra hivatkozva, hogy az ingázó munkások növelik a vírus terjedésének kockázatát. Az építőmunkásokon kívül azonban olyanok is utcára vonultak, akik ellenzik az oltások kötelezővé tételét és Victoria állam elhúzódó korlátozásait.

Ausztráliában az ország két legnagyobb városát, Sydneyt és Melbourne-t, valamint a fővárost, Canberrát is vesztegzár alá helyezték.

Paul Dowsley, a Channel 7 riportere elég közelről tudósított a tüntetésekről, akit a beszámolója szerint nyakon öntöttek vizelettel. Nyilván ezt a szagból is érezni lehetett, de állítása szerint a szájába is került belőle.

A riporternek nem volt könnyű dolga, mert utána fejen dobták egy félig teli energiaitalos dobozzal is.

A rendőrség paprika- és gumilövedékkel igyekezett feloszlatni a tüntetést.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás