promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Nem fogod elhinni milyen brutális károkat okozhat a kávé - Neked mennyi a napi adagod?
Borítókép:  Profimedia
Élet
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A legtöbben el sem tudjuk képzelni a reggelt kávé nélkül. Sokan azonban szinte a fekete nedü rabjai. Most azonban kiderült, hogy a túlzott kávé fogyasztás brutális károkat okozhat.

Elkészült az eddigi legnagyobb szabású vizsgálat arról, hogy milyen hatással van az egészségre a kávé. 18 ezer 37-73 év közötti embert megvizsgálva az derült ki, hogy ha napi több mint hat kávé elfogyasztása, jelentősen akár 53 százalékkal is növelheti a sztrók és a demencia kialakulásának esélyét.

A vizsgálat kimutatta, hogy minél több kávét iszunk, arányaiban jobban zsugorodik az agyunk, amik a már fentebb említett betegségek kialakulásához vezet.

Sajnos a demencia nem ritka napjainkba, jelenleg mintegy 50 millióan élnek vele világszerte, de ez a szám rohamosan nő. A betegség következtében romlik az emlékezet és a gondolkodás, amely a napi tevékenységek végrehajtását lehetetlenítik el.

A sztrók a 25 év felettiek mindegy negyedét fenyegeti, világszerte közel 14 millióan kapnak agyi infarktust, melyek több mint egyharmada halálos kimenetelű.

Ha a kávé után nyúlsz, érdemes átgondolnod, hogy valóban szükséged van-e rá. Ugyan a konkrét okok nem ismertek és egy-két napi adag nem is okozhat gondot, viszont az egészségünk megőrzése érdekében érdemes a vízháztartásunkra figyelni. A napi fekete mellé fogyassz egy kis vizet, abból baj nem lehet.

 

 

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás