promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Az indiaiak életét nem csak a koronavírus keseríti meg - ez a halálos betegség terjed most
Borítókép:  Profimedia
Élet
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Nem csak a koronavírustól, a feketegomba-fertőzéstől is tartaniuk kell az indiai lakosoknak. 

 

Az indiai lakosoknak az agresszív koronavírus mellett, most már a feketegomba-fertőzéssel is meg kell küzdeniük. A hatóságok összesítése szerint több mint 45 ezer feketegombával fertőzöttet jelentettek Indiában az elmúlt két hónapban. A szakemberek szerint a halálos betegség elsősorban a Covid-19-páciensek között terjed.

De mi is az a feketegomba? 

A feketegomba a legyengült immunrendszert kihasználva a gyomrot és a bélrendszert vagy a tüdőt megtámadó mukormikózis, mucormycosis vagy penészgomba-fertőzés amely nagyon agresszív. A gombafertőzés miatt a sebészeknek el kell távolítani egyes betegek szemét, orrát és az állkapcsát, hogy a fertőzés ne hatoljon az agyba. Eddig több mint 4200-an hunytak el ebben a betegségben Indiában. 

.A szakértők szerint penészgomba-fertőzések ugrásszerű növekedését a Covid-19-betegek kezelésére használt szteroid készítmény idézte elő.

Az indiai kormány májusban járványhelyzetet hirdetett ki a penészgomba miatt. Angol sajtóhírek szerint a betegség az észak-indiai Radzsasztánban a gyermekek körében is terjedni kezdett.

(MTI)

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás