promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Agyalágyult szomszédok, akik megfelezték a fájukat
Borítókép:  Profimedia
Élet
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

25 év után vesztek össze, mert a madarak állandóan lepotyogtatták az egyikőjük kocsiját.

A madárürüléken vitatkozott össze két szomszéd Angliában, akik emiatt csúnya csonkítást hajtottak végre közös fájukon. A látvány önmagáért beszél, ilyen durván ritkán szoktak bármivel elbánni.

Bharat Mistry és családja Sheffieldben élnek, és az utcafrontjukon nagyjából 25 éve áll egy gyönyörű, friss lombú fa. A szomszéd idős párnak mégsem tetszett a növény, ezért külön kertészt hívtak, hogy vágja ketté a fa koronáját.

Az volt a bajuk vele, hogy átlógott a kocsibehajtójuk fölé, és emiatt a rajta alkalmanként megtelepedő madaraknak az autójuk kiváló célpontot jelentett. Mindez persze kellemetlen, ráadásul ez is a koronavírus-járványnak tudható be.

A szomszédok ugyanis az utóbbi egy évben elsősorban home office-ban dolgoztak, így fokozottan jelentkezett az a probléma, hogy a SsangYong kocsijukat madárürülékkel beborítva találták. Első elgondolásuk az volt, hogy eltávolíttatják a fát, ám ebbe Mistryék nem egyeztek bele.

„Javasoltuk nekik, hogy metsszük meg kicsit az ágakat, és tegyünk hálót a lombra, hogy a madarak ne ülhessenek bele, de semmi kompromisszumra nem voltak hajlandóak”

– panaszolta Bharat Mistry. Így valóban nem maradt más megoldás, mint megfelezni a fa tetejét, amivel a perlekedő felek rögtön bekerültek a bulvársajtóba. Mistry, valamint a felesége és két lányuk élesen tiltakoztak a csonkítás ellen, de mára valamelyest megbékéltek a helyzettel.

„Természetesen elfogadom, hogy joga van mindenhez hozzányúlni, ami átnyúlik a területére. Inkább csak azon csodálkozom, hogy miért 25 év elteltével kellett ezt megtenni?”

– próbált békésebb hangot megütni Mistry. A szomszédokat ugyan nem sikerült megszólaltatni, de az kiderült, hogy a feleknek korábban semmi bajuk nem volt egymással. A gyerekeik szívesen játszottak együtt, a viszonyuk tehát teljesen váratlanul romlott meg.

A fa időközben egyfajta turistalátványossággá vált Sheffieldben, illetve rengeteg mém is született róla. A lomb egyébként alig egy méterre nyúlt át a szomszéd behajtójára, az ágak pedig 2,5 méteres magasságban kezdődtek, ezért tényleg nem tűnt indokoltnak egy ilyen mértékű csonkítás.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás