promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Amerikában mindenki megőrült: 10 év után sértőnek találták egy nő rendszámtábláját
Borítókép:  Profimedia
Élet
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A járműtulajdonost cserére szólították fel, és addig a kocsiját ideiglenesen kivonták a forgalomból.

Furcsa bírósági ügybe keveredett egy Nashville-ben élő nő. Tennessee állam szigorú hatóságai lecsaptak rá amiatt a rendszámtábla miatt, amellyel több mint 10 éve közlekedik a kocsija. Leah Gilliam egyedi táblája a 69PWNDU szám- és betűsorokat tartalmazza.

Fotó: Leah Gilliam

A 69-es számnak van ugyan némi szexuális töltete, de a hölgy éppenséggel az 1969-es holdra szállásra emlékezve választotta. A PWNDU pedig a gamer szlengben a fölényes győzelmet jelenti, elvileg tehát a rendszám utalásaival nincs különösebb probléma.

Gilliam eddig büszkén hordozta autóján a táblát, és aki értette az utalást, az jópofának tartotta. Tennessee állam tisztviselői azonban nem tartoznak közéjük, a nőnek a közelmúltban kiküldött levelük szerint az egyedi rendszám egyértelműen sértőnek számít.

A hivatalos irat szerint a hatóságnak joga van minden olyan egyedi rendszámot bevonni, amelyet ízléstelennek vagy bántónak tart. Gilliam esetében is erre a megállapításra jutottak, bár részletesebb magyarázatot nem fűztek hozzá, miért.

Mindenesetre a tábláját bevonták, ugyanakkor lehetőséget biztosítottak számára, hogy újat válasszon helyette. Addig viszont a kocsiját ideiglenesen kivonták a forgalomból, a nőnek tehát nem sok választási lehetőséget hagytak, ezért fogadott ügyvédet.

Az pedig nem késlekedett a visszavágással, szerinte a rendszámtáblákra vonatkozó tennessee-i törvény egyszerűen alkotmányellenes, mivel diszkriminációra teremt lehetőséget. Egyelőre azonban a helyzet az, hogy ha a nő nem cseréli le a rendszámát, akkor akár pénzbírságra és 30 napos elzárásra is büntethető. A meghallgatásokra augusztusban kerül sor.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás