promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Tudod hanyadik Magyarország a világ kövérségi listáján? Nem fog tetszeni a válasz
Borítókép:  Profimedia
Élet
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A koronavírus-járvány alatt a magyarok nagyjából 3-5 kilót híztak.

Zakatolt a digitális oktatás, na meg az otthonról dolgozás a pandémia alatt, így nem csoda, hogy a legtöbb emberre csak úgy pattantak felfele a plusz kilók. Ugyebár a helyzet miatt a mozgásterünk is korlátozva volt, szóval a többségénél előtérbe került a „lusta” énje. Könnyebb volt nasizni egyet és sorozatozni, mint este 20 óra előtt lemenni mondjuk sétálni egy nagyot.

Hazánkban átlagosan mintegy 3-5 kilogrammal lettünk súlyosabbak az emberek, így a járvány csak rontott az amúgy sem rózsás helyzeten.

A Növekedés.hu interjút készített Bedros J.Róberttel, a Magyar Obezitológiai és Mozgásterápiás Társaság elnökével, a Szent Imre Oktatókórház főigazgatójával és Simonyi Gáborral, a Szent Imre Oktatókórház Anyagcsere Központjának vezetőjével.

Ők meg is osztották az olvasókkal, hogy elhízásban az első helyen áll Magyarország az EU-ban, míg világszinten negyedikek vagyunk. Anno bronzérmesek voltunk, de Új-Zéland beelőzött minket. Utánanéztünk, hogy az ezüstérmes Mexikó, míg a csillogó aranynak nem más, mint az Egyesült Államok örülhet, bár ezt valószínűleg mindenki jól betippelte volna.

Előkerültek a nemzetközi adatok is, amik kimutatták, hogy tízszer magasabb a koronavírussal összefüggő halálozás azokban az országokban, ahol a népesség több mint fele túlsúlyos.

Most a többség a kánikulára fogja, ha éppen nincsen kedve mozogni, de tudjuk, hogy mindig lehet valamire.

Nagyon sokan próbálnak diétázni, és sokaknak az esti vacsora kiválasztása a legnehezebb, hiszen könnyednek kell lennie, de még is táplálónak és még diétásnak is. Na erre kapunk most egy nagyon jó alternatívát Dusa Fanny dietetikustól, aki a Reggeli vendége volt.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás