promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Neked is eleged van a szúnyogokból? Mutatjuk, hogyan szabadulhatsz meg tőlük!
Borítókép:  Profimedia
Élet
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Ha még a szagtalan szúnyogriasztóktól is köhögsz, és besokalltál attól, hogy úgy ragad a bőröd, mintha ragasztóstifttel mentél volna végig rajta, akkor itt az ideje, hogy bevesd az alábbi hatásos házi szereket. Szerencsére a szúnyogokat épp azok a szagok zavarják, amiket mi, emberek nagyon is kedvelünk.

Citromfű
Ültess citromfüvet a kertbe vagy egy cserépbe. Már az is hatásos, ha egyszerűen a növény közelében ücsörögsz, de ha a levelével bedörzsölöd a bőröd, a szúnyogok tutira tovább állnak. Ráadásul az illata kellemes és nyugtató hatású, így még az idegeid is kisimulnak egy hosszú nap után.

Eukaliptusz
Az eukaliptusz olajat leginkább télen használjuk a megfázásos időszakban, pedig nyáron legalább olyan hatásos szer, ha a csuklónkra vagy a nyakunkra dörzsölünk pár cseppet belőle. A szúnyogok ki nem állhatják.

Levendula
A levendula évek óta nagyon népszerű, hiszen számtalan módon felhasználható: ehetjük, ihatjuk, illatosíthatunk vele. Szúnyogriasztásra használhatod olaj formájában, közvetlenül a bőrödre cseppentve, de ha túl intenzívnek találod, akkor egyszerűen keverj össze 2 dl vizet 20 csepp levendulaolajjal egy szórófejes flakonban. Rázd jól össze, majd fújd a ruhádra és a bőrödre. A házat is megvédheted a vérszívóktól, ha befújod a keverékkel az ablak-, és ajtókeretet, valamint a függönyöket.

[[cikk2]]

Ha már megcsíptek
Képtelenség csípés nélkül megúszni a nyarat, és ha már megtörtént, akkor vakaródzás helyett vesd be inkább az alábbi viszketést csillapító szereket!

Citrom
A citrom levét dörzsöld a csípés helyére, és meglátod, hamar elmúlik a kínzó viszketés. Nemcsak igazi citrommal működik, de citromlével is!

Banánhéj
A banánhéj igazi csodaszer, ha megcsíptek a szúnyogok: a héj belső részével dörzsöld be a csípést. Enyhíti a viszketést és a duzzanat is lelohad.

Teafilter
Miután zöldteát készítettél, ne dobd ki a filtert, hanem tedd a csípés helyére. Hatása ugyanaz, mint a banánhéjé: megszünteti a viszketést és csökkenti a duzzanatot.

Fogkrém
Ez az a módszer, amit csak otthon tudsz kipróbálni, hacsak nem akarsz fehér pöttyökkel flangálni. Ettől függetlenül a mentolos fogkrém hűsítő hatása verhetetlen, ha a csípés okozta égő érzést szeretnéd csillapítani.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás