promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Bibliai csoda történt egy kislánnyal, akit a Gangesz folyón találtak
Borítókép:  Profimedia
Élet
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Indiában a nőnemű csecsemők másodlagosnak számítanak a szegényebb családokban.

A bibliai Mózeshez hasonlóan menekült meg a biztos haláltól az a 21 napos csecsemő, akit a napokban halásztak ki a Gangesz folyóból Indiában. A kislányt egy fadobozba tették, amely hindu istenek képével volt dekorálva.

A modern mózeskosár a vízen lebegett, és egy csónakos férfi hallotta meg a csecsemő sírását. A vörös sálba tekert baba mellett egy feljegyzés is volt, amely szerint a Ganga nevet adták neki (ez a Gangesz folyó istene). Amikor megtalálója kiért vele a partra, a fadobozt hatalmas, álmélkodó tömeg vette körül.

Fotó: Twitter/@payalmehta100

A kislányt a kórházban megvizsgálták és egészségesnek találták. Az életét szociális gondozásban folytatja majd. A rendőri nyomozás természetesen megkezdődött, ám ez nem sok sikerrel kecsegtet, Indiában ugyanis az egész világot tekintve a legmagasabb a csecsemőgyilkosságok száma.

Az anya feltehetőleg meg akarta kímélni gyermeke életét, ezért helyezte viszonylag biztonságos körülmények közt a vízre. A lányok a szegényebb indiai családokban egyfajta tehernek számítanak, hiszen a tanulási és munkalehetőségeik meglehetősen korlátozottak a hatalmas országban.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás