promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
4 hely, ahová nem szeretnél nőnek születni
Borítókép:  Profimedia
Élet
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Számos ország van a világon, ahol a legkevésbé sem veszik emberszámba a nőket, hiába próbálják törvény által visszaszorítani a többnyire vallásos okokból véghezvitt kegyetlenségeket. Az alábbi listát sajnos még sokáig lehetne folytatni, nem is kellene hozzá messzi országokat példaként említeni, hiszen az erőszakos megnyilvánulások, a visszaélések így vagy úgy, szinte mindenhol jelen vannak.

India: Indiában nem ritka a nemi erőszak, és a csoportos vagy a családon belüli erőszak sem. A nők elnyomásban élnek, alsóbbrendű kasztba sorolják őket, amit rendre a karmára fognak – előző életükben elkövetett tetteik miatt nekik ez jár ebben az életben. Gyakoriak az elrendezett házasságok is. Annak ellenére, hogy az törvény kimondja Indiában, hogy 18 év alatti fiatalok nem házasodhatnak, mégis akadnak olyan helyek az országban, ahol nem számít, ha a mátka még a 10-et sem töltötte be. Nem kell hozzá nagy képzelőerő, mi mindent kell átélniük ezeknek a gyerekeknek azért, hogy viszonylagos anyagi biztonsághoz segítség a származási családjukat.

[[cikk1]]

Nepál: 2018 óta ugyan törvény tiltja, ennek ellenére jó néhány faluban még mindig él a chhaupadi hagyománya, miszerint a menstruáló nő tisztátalan, ezért el kell különíteni a menzesz időszakára. Az ideiglenes száműzetés helyszíne egy szűk kis viskó, ahová bezárják a nőt, akár a kicsi gyermekeivel együtt is. Sajnos, nem egy tragédia történt amiatt, mert a hideg éjszakában a kiközösített asszony tüzet gyújtott a kalyibában, és füstmérgezésben másnap reggelre elhunyt. Hiába a törvény, a vallásos hinduk jobban tartanak az isteni büntetéstől annál, mintsem véget vessenek a súlyosan diszkrimináló, életeket veszélyeztető szokásnak.

Szomália: Szomáliában nemhogy nem tiltott, de még a nők is elfogadják a női nemi szervek körülmetélését. A csonkítás során megfosztják a kislányokat a külső nemiszerveiktől, mivel egyrészt azt tisztátalannak tartják, másrészt így szeretnék garantálni a lányok szüzességét, és a férfiak örömteli szexuális életét. A közel húsz perces „műtét” sok esetben mindenféle fájdalomcsillapítás és sterilizálás nélkül történik. Minden 3. eset halállal végződik. Aki túléli, annak élete végéig fertőzésekkel, vizelési nehézségekkel, fájdalmas szexuális élettel, pszichés problémákkal kell számolnia. 2015-ös adatok szerint Szomáliában 98%-os volt a körülmetélt nők aránya, de nem sokkal marad el mögötte Mali vagy Szudán sem. Afrika 27 országában végeznek csonkítást, holott 14 országban törvény tiltja a könyörtelen rituálét. A beavatkozást a mai napig végzik a Közel-Keleten és Ázsia egyes részein, sőt az Egyesült Királyságban élők is „hazarendelik” a lányokat, hogy átessenek az embertelen szertartáson.

[[cikk2]]

Botocudo (Dél-Amerikai törzs): Az itt élő nők azt vallják, minél nagyobb az ajkukban viselt tányér, annál kívánatosabbak a férjeik számára. Az ajaktányérokat serdülőkorban helyezik be – általában – az alsó ajkakba, miután egy több centis vágást ejtettek a szájon, hogy az ajak megfelelően tágulhasson. Egyesek a 20 centis daraboktól sem riadnak vissza. A nők a fatányérok miatt nem tudnak enni, inni, beszélni, de csak akkor vehetik ki, ha a férjük nincs a közelben.

Forrás: Wikipédia

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás