promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Megint elvesztettünk egy vidám embert: meghalt Francesco Zombori
Borítókép:  YouTube
Élet
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Az általunk fociszakértőként ismert El Risitas spanyol humorista 65 éves volt.

Amikor 30 éve meghalt a színész Csákányi László, valaki azt mondta, hogy az ilyen embereknek örökké kellene élniük. Valószínűleg sokan gondolják így a most elhunyt Juan Joya Borja spanyol humoristáról és színészről is, akit a legtöbben El Risitas (vagyis a Röhögő), vagy még inkább – nálunk – Francesco Zombori fociszakértőként ismernek.

Igazából egyetlen nagy dobása alapján szerettük meg, 2007-ben mesélt egy talk show-ban azokról az időkről, amikor konyhai kisegítőként dolgozott. Mivel szerette a dolgok könnyebbik végét megfogni, a serpenyőket az óceánba merítette, hogy a sós víz mossa el azokat helyette.

Reggelre azonban megérkezett a dagály, az edények pedig eltűntek, amiből nagy botrány kerekedett. El Risitas persze hangos röhögéssel, vihogással idézte fel az eseményeket, és gondtalan, fogatlan nyerítése hamar mémmé tette Magyarországon.

Kapóra jött, amikor 2013-ban a magyar labdarúgó-válogatott kikapott Romániától, így nem jutottunk ki a világbajnokságra. A spanyol humorista videója alá vicces magyar szöveget biggyesztettek a mémgyárosok, El Risitast pedig kinevezték Francesco Zombori futballszakértőnek (Zombori Sándor szakkommentátor után).

„Nyilván rájuk fogadtam. Feltettem 2000 forintot 31-es szorzóval, és nyertem 62 ezret”

– kommentálta vihogva El Risitas, amikor a magyar fiúk 2017-ben Andorrától is kikaptak 1:0-ra.

De nem hagyta szó nélkül a hazai albérletárak robbanásszerű emelkedését sem.

„150 ezer plusz rezsi? Plusz 300 letétbe? Ne b.sszál már fel, én garzont keresek egy ággyal, nem egy egész stadiont maláj k.rvákkal!”

Magyarországon talán hamarabb felfigyeltek rá, de 2015-ben tényleg világszerte ismertté vált, amikor az Apple bemutatta az új MacBookot. Ebben a humoristát a prototípus tervezőjeként tüntették fel, aki „csak” az USB portot felejtette ki az új szerkentyűből.

El Risitas sokaknak fog hiányozni, de amíg emberi hülyeség lesz a világon, addig ő sem fog feledésbe merülni. A humorista 65 éves korában távozott közülünk, a diabétesz súlyos szövődményeinek következtében.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás