promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Meg fogsz döbbenni: így nézett ki a világ legrégebbi babakocsija – képek
Borítókép:  Profimedia
Élet
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A kisgyermekes szülők ma már szinte el sem tudják képzelni az életüket babakocsi nélkül, holott az első babakocsit csupán az 1700-as évek elején találták fel. Persze nyilván korábban is akadtak módszerek a kisbabák szállítására, az első hivatalos szerkezetet azonban mindössze csak néhányszáz évvel ezelőtt építették meg.

A leginkább egy kagylóhéjra hasonlító szerkezetet a devonshire-i herceg számára egy William Kent nevű tájépítész alkotta meg 1933-ban, és úgy tervezték, hogy egy kecske vagy egy póni húzza emberi tolóerő helyett.


Forrás: thequirkytraveller.com


Forrás: thequirkytraveller.com

A királyi családnak megtetszett az ötlet, hogy ne embereknek kelljen szállítani a gyermekeiket, így később újabb modellekkel rukkoltak elő. 


A képen Frederick és Augusta, walesi hercegi csemeték láthatóak egy kos által vontatott bakakocsin. Forrás: bountyparents.com.au

Marie Antoinette francia királyné az alábbi híntót vélte alkalmasnak használni Franciaország dauphinjének, a későbbi XVI. Lajos király fiának szállítására. 


Forrás: Pinterest

1830-ban Benjamin Potter Crandall értékesítette az első babakocsikat Amerikában. Fia, Jesse Crandall tovább fejlesztette apja találmányát – fékekkel, hajtogatható napernyővel és esernyőakasztóval egészítette ki a bakakocsikat.


Forrás: philandteds.com

A modellek később mégtovább fejlődtek, egyre korszerűbbé váltak. A 134 éves yorkshire-i babakocsigyártó céget, a Silver Crosst William Wilson mérnök alapította. Az ő nevéhez fűződik a babakocsik rugós felfüggesztési rendszere és az összecsukható tetőernyő, amely ma is a modern babakocsik része. 


Forrás: Pinterest

A luxus babakocsimárkát napjainkban is olyan nevek képviselik, mint Gwyneth Paltrow és Sarah Jessica Parker.


Gwyneth Paltrow. Forrás: Profimedia

Az 1980-as évekre a vállalatok alkalmazkodtak a sokoldalúbb és biztonságosabb babakocsi iránti igényekhez, a 80-as évekre kifejlesztettét a babakocsi és a gyermekülés kombinációját, amely magában foglalta az öt ponton is rögzíthető hámot.


Forrás: Profimedia

Ma már a multifunkciós ikerbabakocsikon át minden fajta igény kielégíthető a piacon, nagymértékben megkönnyítve szülők életét az egész világon. 

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás