Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Nem fogod elhinni, hogy mi történt ezzel a rákos férfival a koronavírus fertőzése után

Nem fogod elhinni, hogy mi történt ezzel a rákos férfival a koronavírus fertőzése után

Élet

Nem fogod elhinni, hogy mi történt ezzel a rákos férfival a koronavírus fertőzése után

Élet

BN 14:14

Szinte hihetetlen, de a koronavírus-fertőzése után eltűntek az agresszív daganatok egy angol férfi testéből. 

Egy 61 éves angol férfit még 2020 nyarán diagnosztizáltak Hodgkin-limfómával, amelyet évente kétezer embernél mutatnak ki az Egyesült Királyságban

- írja a liner.hu Newsweek hírportál alapján.

A férfi később elkapta a koronavírus-fertőzést és mivel súlyos tűnetei voltak, korházba szállították. Ami ezután következet arra viszont még az orvosok sem számítottak! 

Miután felépült a covid betegségből, a kezelőorvosok rutinellenőrzés során arra lettek figyelmesek, hogy a testében lévő daganatok néhány hét leforgása alatt teljesen felszívódtak.

A lap azt is leírja, hogy leukémia esetén rendkívül ritka jelenségnek számít az öngyógyulás, a rendellenesség felfedezése és tudományos vizsgálatok során eddig csupán néhány tucat ehhez hasonló orvosi csodával találkoztak eddig.

Kutatócsoportot is állítottak az ügy kivizsgálására, akik később megállapították, hogy a férfi súlyos tüdőgyulladás miatt oxigénellátásra szorult, amely közben az immunrendszerét is támogatta, így a fehérvérsejtek könnyebben tudták megtámadni a tumorokat. Végül arra a végkövetkeztetésre jutottak, hogy minden bizonnyal a covid-fertőzés idézte elő a férfi szervezetében az agresszív immunválaszt, amelynek hatására a kórokozó mellett a daganatos sejtek egyaránt elpusztultak. 

 

 

Borítókép: Forrás: profimedia.hu