promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
A kölcsönös beleegyezés fontosságára hívja fel a figyelmet ez a fehérnemű-kollekció
Borítókép:  Instagram / Assk First / Ella Fairon
Élet
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A szexuális zaklatást túlélő Ella Fairon nemrég piacra dobta „Assk First” (Előbb kérdezz) nevű fehérnemű kollekcióját, melynek darabjait olyan figyelemfelkeltő grafikák díszítik, amelyek arra figyelmeztetik viselőjük potenciális szexuális partnerét, hogy mielőtt bármi történne, legyen szíves engedélyt kérni.

„Cool cats get consent” 

– olvasható az egyik fehérneműn, ami magyarul nagyjából valami olyasmit jelent, hogy a „A vagány cicák engedélyt kapnak.”

Az angolról kicsit nehézkesen átfordítható mondat Daisy „Cat” Colemannak, a szexuális zaklatást túlélő aktivistának az emlékére került bele a kollekcióba, aki augusztusban öngyilkosságot követett el.

A Netflix egyébként 2016-ban egy dokumentumfilmet is készített Daisy Coleman esetéről.

Fairon, a szexuális zaklatás túlélőinek neves aktivistája és szószólója szerint a szex előtti konszenzusnak (azaz, hogy mindkét fél egyértelműen beleegyezzen az aktus létrejöttébe) kulturális normává és alapvetéssé kellene válnia.

Az Assk First alsónemű kollekció piacra dobása Fairon szerint egy kreatív és hatásos módszer lehet a beleegyezésről szóló társadalmi párbeszéd elindítására.

„A nap végén a fehérnemű az utolsó ruhadarab, ami rajtad marad. Így hát úgy éreztem, hogy fontos, hogy itt kezdjük el az üzenet közvetítését, mert sok nőt el tudunk érni vele, akik által visszhangot adhatunk a témának.”

Az Assk First kollekció darabjait a márka hivatalos Instagram oldalán tekintheted meg.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás