promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Te tudod mennyi kalóriát égetsz el, ha van egy kisgyereked? - íme a válasz
Borítókép:  Forrás: AFP
Élet
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Nem is gondolnád, hogy mennyi kalóriát égetsz el azzal, hogy egész nap a kisgyermeked körül sertepertélsz. Egy brit konyhabútorgyártó cég tanulmányából, most kiderül, hogy pontosan mekkora ez a szám. 

 

Amikor gyermekünk születik, rajta kívül szinte semmi másra nincs időnk, ám sokszor bele se gondolunk, hogy mennyit ugrálunk a kicsi körül. A kutatók most kiderítették, hogy a gyerekneveléssel kapcsolatos feladatokhoz -írja az Éva magazin.

Akár napi 1478 kalóriára is szükség lehet.

A gyermek cipelésével egy nap, nagyjából 259 kalóriát, míg az etetés/öltözetés/fürdetés kategória körülbelül 240 kalóriát, a játék a kicsivel 200 kalóriát, míg a 2 órás séta 184 kalóriától szabadít meg. 

Azt is kiderítették, hogy ez pontosan 42 759 ötütemű fekvőtámasznak fele meg. De ez még nem minden, ehhez jönnek még a heti rendszerességgel végzett háztartási tevékenységek is. 

A mosással heti 202, a felmosással 405, a porszívózással 387, a söpréssel 377 kalóriát égetünk el, de a bevásárlás (heti 239 kalória) és a vásárolt élelmiszerek elpakolása (heti 227 kalória) sem tartozik a könnyed elfoglaltságok közé.

A felmérésbe 1000 olyan felnőttet vontak be, akinek 3 és 6 év közötti gyereke van. Mindegyik résztvevőt kikérdezték arról, mivel telik egy napja és hogy mennyit időt töltenek ezekkel a tevékenységekkel.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás