promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Vízalatti szex? Íme öt tipp a biztonságos móka érdekében
Borítókép:  PixaBay
Élet
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Erotikától túlfűtött romantika a medencében, a tengerparton vagy a pezsgőfürdőben? Számos hollywoodi filmben láthattunk ehhez hasonló jeleneteket. A vízalatti szex gondolata valóban izgató lehet, azonban biztonságos is? Itt van öt tény, amelyről fontos tudnunk a biztonságos, élvezetes vízi móka érdekében.

1. A nők a víz alatt is teherbe eshetnek. Fő a védekezés!

Bár a spermiumok a vízben rövid időn belül elpusztulnak, hüvelyi behatolás esetén az ondófolyadék akadálytalanul eljuthat a petesejtig, ennélfogva a vízben is ajánlott valamilyen fogamzásgátló módszert alkalmazni egy nemkívánt terhesség elkerülése érdekében. Az óvszer azonban a víz hatására elmozdulhat a helyéről, a klóros, valamint forró víz pedig kárt tehet a kondom anyagában (a gyártók ezért sem javasolják, hogy termékeiket meleg helyeken, mondjuk a pénztárcánkban tároljuk). Más alternatíva híján a poliuretán gumi a legjobb választás, mert abban kevésbé tesz kárt a klór, mint a latexből készült óvszerekben.

2. A nemi úton terjedő betegségeket a vízben is el lehet kapni

Fontos azonban tisztában lenni vele, hogy a szexuális úton továbbadható betegségek terjedésének a víz sem szab gátat, a nemiszervek érintkezésével ugyanis fennáll a fertőzések veszélye is. Az óvszer csak abban az esetben nyújt védelmet, ha az anyaga semmilyen mértékben nem károsodik, ami azonban a vizes környezetben nem biztosított 100 százalékosan.

3. A víz nem síkosit

Attól még, mert vízben vagyunk, az nem azt jelenti, hogy nincs szükség síkositóra. Sőt, ami azt illeti, a víz valójában megnövelheti a súrlódást.

Az előjáték megfelelő izgalma esetén a nők szervezete általában saját síkositó anyagot termel, a vízben való tartózkodás azonban kiöblítheti ezt a természetes „kenőanyagot”. Ha azonban a hüvely nem elég síkos, az kellemetlen élményt eredményezhet. 

Nem mindegy ugyanakkor, hogy milyen terméket választunk. A víz- és olaj alapú készítmények helyett a szilikonos síkositó lehet a megfelelő választás.


Forrás: PixaBay

4. A víz nem feltétlenül higiénikus

Bár a nyíltvízi helyszínek (például a tengerek) romantikus helyszínválasztásnak tűnhetnek, az ellenőrizetlen, olykor szennyezett víz fertőzéseket idézhet elő. Ugyanez áll a medencékre és a pezsgőfürdőkre is, amelyek – ha rosszul vannak karbantartva – a prosztata- és a hólyag, valamint a hüvelyi fertőzések melegágya lehet. A klórozott vizek ráadásul irritációt is okozhatnak az intim területeken. 

Megelőzés gyanánt általában azt javasolják, hogy az aktus után azonnal vizelni kell és rengeteget inni, valamint különböző táplálékkiegészítők szedése is javallott, amelyek megvédenek a húgyúti megbetegedésektől. 

Ennél is biztonságosabb azonban, ha a vízben csak az előjátékra kerül sor.


Forrás: PixaBay

5. Válasszuk a fürdőkádat vagy a zuhanykabint!

Ha beérjük egy valamivel kevésbé romantikus, ám jóval biztonságosabb környezettel, akkor higiéniai szempontból a fürdőszobai környezet lehet az ideális választás. Itt se kell azonban lemondani az izgalomról – ha egy kis pluszra vágytok, akár egy hotelszobát is kibérelhettek, amihez fejedelmi méretű zuhanykabin vagy kád tartozik.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás