Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Egyedülálló alkotás: mesekerítést festettek gyerekek és művészek

Egyedülálló alkotás: mesekerítést festettek gyerekek és művészek

Élet

Egyedülálló alkotás: mesekerítést festettek gyerekek és művészek

Élet

HZS 18:48

A Pest megyei településen, Üllőn több művész és önkéntes összefogott, hogy elkészüljön az 58 méter hosszú mesekerítés.

A Pest megyei tepülés, Üllő egyik lakosa július elején arra gondolt, hogy a Cigri Szabadidőparkban, a Pávay-Vajna utcai játszótérnél lévő, szürke és csupasz betonfalat le kéne festeni. A kezdeményezés megtetszett Gera Béla Miklós festőművésznek, és művésztársának, Medvedovszky Annának, valamint Sajtosné Öllei Andreának (aki a helyi iskolában rajztanár), és munkájuk eredmény végül egy 58 méter hosszú mesekerítés lett – számol be a hírről a Sokszínű Vidék.

„Számítógépen terveztük, majd 28 alapszínnel, színkártyák alapján olyanra festettük az 58 méter hosszú és 2 méter magas beton kerítést, amilyen a mesékben is látható. Tudomásunk szerint ilyen kültéri mesekerités nincs több az országban”

– mesélte a portálnak Gera Béla Miklós.

fotó: Medvedovszky Anna 

A megtervezést követően, önkéntesek segítségével két éjszakába telt, mire felrajzolták a mintákat a betonkerítésre, majd két hét kellett, hogy felnőttek és gyerekek közös munkájával végül elkészüljön az 58 méter hosszú, színes alkotás.

„Magyar mesékből indultunk ki, de vannak köztük modern, klasszikus és külföldi mesék, így például a Nagy ho-ho-horgász, a Kisvakond, Vuk, Micimackó és a Verdák is. A kivitelezés az üllői önkormányzat, valamint helyi és nem helyi vállalkozók adományaiból valósult meg. Reméljük más településeket is inspirál a jövőben a mi kezdeményezésünk”

– mesélt a projektről a Sokszínű Vidéknek Medvedovszky Anna.

Borítókép: Fotók: Medvedovszky Anna