Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Íme a világ legértékesebb márkáinak listája

Íme a világ legértékesebb márkáinak listája

Élet

Íme a világ legértékesebb márkáinak listája

Élet

HZS 15:45

Továbbra is az Apple a világ legértékesebb márkája. Az előző évhez képest pedig a Netflix márkaértéke nőtt a legnagyobbat. 

Ha a világ legértékesebb márkáiról van, akkor nehéz megdönteni a nagy technológiai cégeket. Nem is meglepő, hogy a 2020 első öt helyezettje pontosan ugyanaz, mint az előző évben. Sorrendben:

Apple, Google, Microsoft, Amazon és a Facebook. Érdekesség, hogy ebből az ötösből csak a Facebook az, amely nem tudott növekedést felmutatni. Mark Zuckerberg cégének márkaértéke 70,3 milliárd dollár, ez 21 százalékos csökkenés az előző évi adatokhoz képest. Ezzel szemben az Apple 17 százalékkal, a Google 24 százalékkal, a Microsoft 30 százalékkal nőtt tavalyhoz képest – írja a Forbes.

Vannak persze nagy előrelépők is. Mindez nem jelenti azt, hogy bármelyik is a top 10 közelébe került volna. A Visa például a 25. helyről a 18. ugrott, az Adidas is javított tíz helyezést, most már a világ 51. legértékesebb márkája. Míg a Chanel a 79. helyről az 52-re került.

A Forbes adataiból kiderül:

a Netflix márkaértéke nőtt a legnagyobbat, méghozzá 72 százalékkal (26,7 milliárd dollárral), ezzel nyolc helyet javított, és az idei listán a 26. helyre került.

A listán található vállalatok közül több mint ötven amerikai székhelyű, ezen kívül van még tíz német, kilenc francia, hat japán és öt svájci cég.

Borítókép: JAKUB PORZYCKI / NURPHOTO / NURPHOTO VIA AFP