promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Tom Hanks nyilatkozott, hogy milyen volt átesni a koronavíruson
Borítókép:  VALERIE MACON / AFP
Élet
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Tom Hanks és felesége, Rita Wilson voltak gyakorlatilag az első hírességek, akik bejelentették, hogy elkapták a vírust.

Nagyon csalóka ez az egész, mert sok celeb volt úgy vele, hogy azt hitte átesett a koronavíruson, pedig csak influenzás volt. Például Madonnán sem olyan tesztet végeztek, ami száz százalékos pontosságú lett volna. Az énekesnőt olyan gyorsteszttel nézték meg, ami azt mutatja ki, hogy a szervezete termelt-e antitestet. PCR-tesztet nem végeztek rajta, amiből azt lehet megtudni, hogy a szervezetében jelen van-e a koronavírus. Persze itt is elegendő vírusnak kell lennie a mintában. Ezt már sosem tudjuk meg.

Annyi viszont biztos, hogy Tom Hanks és Rita Wilson átesett a betegségen, mivel még a vérplazmájukkal is segítették a betegségben szenvedőket. Hatásos ellenszer persze még nincs, de a vérplazmakezelésnek köszönhetően rövidebb ideig jelentkeznek a tünetek, javul a vér oxigénszintje és gyorsabban tűnik el a vírus a szervezetből.

A színésznek és a feleségének nagyjából két hétbe került, mire a komolyabb tüneteken is túllendültek. Eddig csak pletykák keringtek mit életek át, de Tom Hanks a The Guardiannek most már több részletet is elárult:

„A feleségem rosszabbul viselte ezt az egészet: neki nagyon felszökött a láza, elvesztette az ízérzékelését, illetve a szaglását is. Én csak folyamatosan nyomott voltam, semmire nem tudtam koncentrálni 12 percnél hosszabban. Mondjuk ez alapból is így szokott lenni, a természetemhez tartozik”

– mesélte az Oscar-díjas színész.

Amerikában még jócskán tombol néhány helyen a járvány, és Tom Hanks ki is borult az emberekre, hogy az alapvető előírásokat nem tudják betartani.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás