promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Rendkívüli helyen tárolják azt a gyilkos fegyvert, amivel a Beatles legendáját, John Lennont megölték
Színes
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Ma van pontosan 42 éve, hogy Mark David Chapman lelőtte John Lennon énekest.

John Lennont egy régi interjúban arról kérdezték, hogyan fog meghalni, amire kicsit vicceskedésből úgy válaszolt, hogy nincs kizárva, hogy egy őrült fogja majd elvenni az életét. Ez sajnos 1980. december 8-án beteljesedett, amikor John Lennont megölték.

Mark David Chapman aznap este lőtte le John Lennont a zenész és felesége New York-i otthona előtt. Érdekesség, hogy a gyilkos előtte autogramot kért a lemezére, amit Lennon készséggel teljesített. Az énekes ráírta a borítóra, hogy „John Lennon, 1980. december” majd a Beatles legendája még arra is rákérdezett, hogy szeretne-e még ezen kívül valamit, de a merénylő akkor lefagyott.

Chapman, miután Lennon és a párja visszaértek a stúdióból, már nem ijedt meg a lehetőségtől. A gyilkos ötször lőtt, és az egyik lövedék Lennon aortáját is eltalálta.

„Azért gyilkoltam meg, mert nagyon, híres volt, és az egyetlen ok az, hogy egoistaként én is nagyon, de nagyon szerettem volna hírnévre szert tenni. Ez egy borzasztóan önző cselekedet volt. Sajnálom, hogy fájdalmat okoztam Onónak. Mindig erre gondolok”

- mondta anno Chapman, aki 1981-ben életfogytiglani börtönbüntetést kapott. Chapman következő feltételes szabadlábra helyezési bizottság előtti megjelenését 2024 februárjára tűzték ki. Yoko Ono folyamatosan küzdött Chapman szabadon bocsátása ellen.

A gyilkos revolvert golyóálló üveg mögött tárolják a New York állambeli Queens-i Törvényszéki Nyomozó Osztályon.

Borítókép:  Profimedia
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás