promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Télapu: 10 dolog, amit nem tudtál a kedvenc karácsonyi filmedről
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Rengetegen imádják a Télapu című filmet, ezért Mikulás napjára való tekintettel összeszedtünk róla pár érdekességet.

1. Az 1994-ben bemutatott Télapu volt Tim Allen legelső filmje, amiben főszerepet kapott – addig leginkább televíziós műsorokban láthatták őt a rajongói.

2. A főszereplő kisfiát alakító Eric Lloyd a forgatás előtt véletlenül elveszítette az egyik metszőfogát, így műfoggal csinálta végig a filmet.

3. Eredetileg nem Tim Allent akarták főszereplőnek, hanem Bill Murray-t, de ő nem vállalta el, mivel szerinte nem illett hozzá a film humora.

4. A Télaput nyáron forgatták, így Tim Allen nagyon szenvedett a meleg Mikulás ruhában – sőt, néha annyira megfeledkezett magáról, miközben a rosszullét kerülgette, hogy még a gyerekek előtt is káromkodni kezdett.

5. Quentinnek hívják azt az elfet, aki a Mikulás műszereivel és csodaeszközeivel foglalkozik – ez a név a James Bond-szériára utal, amiben egy Q nevű ember segített hasonló módon a 007-es ügynöknek.

6. A főszereplő, Tim Allen a film elején még fekete cipőt hord, de ahogy elfogadja, hogy ő az új Mikulás, már piros lesz a lábbelije.

7. Amikor a főszereplő kisfia iskolában van, a háttérben lehet látni egy manót is, ami azt jelenti, hogy az elfek folyamatosan figyelik őt, és az apukáját is.

8. Kis baki: a Télapu egyes jelenetei között megváltozik a rénszarvasok száma, ugyanis van, hogy hatot, illetve van, hogy nyolcat mutatnak.

9. A filmben Wendy Crewson alakítja Laurát, de annak idején Renée Zellweger, Andie MacDowell és Nicole Kidman is versenybe

10. A rendőrségen felsorakozó Mikulások közül a 6-os számmal rendelkező ember nem más, mint a Télapu rendezője, John Pasquin.

Nézd meg galériánkat a Télapuról:

Borítókép:  Profimedia
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás