promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
A magyarok csúnyán lemaradtak erről a csodálatos égi jelenségről, de mi most mutatunk róla pár elképesztő felvételt
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Sajnos most nem lehetett megcsodálni Európából a teljes holdfogyatkozást.

November 8-án emberek milliói lehettek szemtanúi egy csodálatos, és viszonylag ritka égi jelenségnek, amit teljes holdfogyatkozásnak hívunk. Ilyenkor a Hold a Föld árnyékába kerül, vagyis a bolygónk eltakarja előle a Napot. Jelen esetben a Hold vörösesnek tűnt, ami valóban különleges látványt nyújtott – nagy kár, hogy Magyarországon, illetve Európa többi részén ezt most sajnos nem igazán figyelhettük meg, akármennyire is szerettük volna.

Állítólag a keddi volt az év utolsó teljes holdfogyatkozása, és legközelebb csak 2025. március 14-én lesz hasonló égi jelenség, szóval sajnálhatják, akik valamilyen oknál fogva lemaradtak róla. De nem baj, majd legközelebb lehet, hogy nagyobb szerencsénk lesz, és mi is láthatjuk, amit a minap Ázsiában, Észak-Amerikában és egyebek között Ausztráliában is rengetegen megcsodálhattak.

Van egy kifejezetten örömteli hírünk a csalódott érdeklődőknek, ugyanis páran voltak olyan kedvesek (leginkább New Yorkból), és megosztották az egész világgal, hogy milyen is volt november 8-án a teljes holdfogyatkozás, így az alábbi galériában most felfedjük a fantasztikus, lenyűgöző látványt, amiről a magyarok most sajnos lemaradtak – legalábbis eddig.

Íme a keddi teljes napfogyatkozás képekben:

Borítókép:  Profimedia
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás