promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Zelenszkijnek igazán nyugodt élete volt az orosz-ukrán háború kezdete előtt
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Volodimir Zelenszkij elnök lett, majd később egy orosz invázió teljes közepén találta magát.

Sokan nem értenek egyet azzal, hogy egy színészből lehet jó politikus, de Zelenszkij azért igyekszik megmutatni, hogy bármilyen helyzetben meg tudja állni a helyét. Most éppen a világ egyik legnagyobb katonai hatalmával csatázik, amibe a legtöbb embernek beletört volna már a bicskája.

Az még továbbra is kérdéses, hogy mikor jöhet létre a Zelenszkij-Putyin csúcstalálkozó a béke érdekében.

2018 márciusában Zelenszkij produkciós cégének, a Kvartal 95-nek tagjai új politikai pártot jegyeztek be A Nép Szolgája néven. Ugyebár így érhető el az ukrán elnök sorozata is.

Zelenszkij elnökjelöltként 30,24 százalékos eredménnyel végzett a választások első fordulójában, de akkor még nem szerzett abszolút többséget. A 2019. április 21-i második fordulóban a szavazatok 73% százalékát szerezte meg Porosenko 25 százalékával szemben, és megválasztották Ukrajna elnökévé.

Zelenszkijnek igazi aranyélete volt a háború előtt színész-producerként. A vagyona nagyjából 6,8 milliárd forint lehet. Az ukrajnai Forbes becslése főként a korábbi humorista Kvartal 95 nevű cégének részesedésére épít – a comedyket gyártó vállalkozás 25 százalékos részesedését azonban a barátaira ruházta, amikor az elnöki székért indult. (Ezt a leköszönésekor valószínűleg visszakapja.)

Borítókép:  Profimedia
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás