promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Nézd meg, milyen gyönyörű volt II. Erzsébet 74 évvel ezelőtt az esküvőjén – galéria
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Ma 74 éve mondta ki a boldogító igent II. Erzsébet és Fülöp herceg, ennek örömére összeállítottunk egy galériát a brit királyi család egyik legfontosabb esküvőjéről.

II. Erzsébet és Fülöp herceg 1939-ben találkoztak először, és állítólag az első pillanatban egymásba szerettek. Mivel akkoriban még nem volt se Messenger, se Instagram, így a kornak megfelelően levelezni kezdtek, majd 1946 nyarán a 25 éves férfi megkérte a 20 esztendős nő kezét, és kezdetét vette az esküvői szervezkedés – bár egy évig várniuk kellett, hogy II. Erzsébet betöltse a 21. életévét.

Végül 74 évvel ezelőtt, 1947. november 20-án a Westminsteri apátsági templomban történt meg a brit királyi család egyik legjelentősebb házasságkötése – II. Erzsébet és Fülöp herceg esküvőjét a BBC rádión közvetítette, az adást pedig világszerte nagyjából 300 millióan hallgatták.

Nézd meg galériánkat a jeles eseményről, és csodálkozz rá te is arra, hogy milyen csinos volt fiatalon II. Erzsébet, aki idén április 9-én veszítette el a szerelmét:

Borítókép:  Profimedia
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás