promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Robert Redford: 3+1 érdekesség a szülinapos színészről, aki egykor Hollywood legjobb pasija volt
Színes
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Ma ünnepli 85. születésnapját a legendás Robert Redford, ennek örömére összeszedtünk róla pár érdekességet!

1. Az amerikai Robert Redford gyerekkora óta baseball játékos akart lenni, és olyan jól ment neki, hogy sportösztöndíjjal jutott be a Coloradói Egyetemre – de ott már az első évben ő lett a kollégium iszákosa, így hamar kicsapták, majd 1,5 évet töltött Európában, ahol megismerkedett a művészettel, és onnantól kezdve teljesen máshogy látta a világot.

2. Miután Robert Redford New Yorkba költözött, egy színházban kezdett dolgozni díszlettervezőként, de hamar kiderült, hogy sokkan jobban működik a színpadon, mint mögötte: előadott egy részletet az ottani színésztanárnak, akit teljesen lenyűgözött – a későbbi világsztár ekkor döntötte el, hogy a színészet lesz az, ami neki való, és végül a Broadwayen érte el első sikereit.

3. Robert Redford mozis karrierjén az 1967-es, Jane Fondával közös Mezítláb a parkban című film lendített nagyot, majd innentől kezdve nem volt megállás: jött a Butch Cassidy és a Sundance kölyök, A jelölt, A nagy balhé, A keselyű három napja, Az elnök emberei, A híd túl messze van, Távol Afrikától és még megannyi zseniális alkotás – közben elkezdett rendezni is, ami igazán jó döntés volt, ugyanis sokak meglepetésére nem színészként, hanem rendezőként nyerte meg egyetlen Oscar-díját az 1980-as Átlagemberek című filmért.

+1: Számtalan klasszikus fűződik Robert Redford nevéhez, de neki mégis az 1969-es Butch Cassidy és a Sundance kölyök a kedvenc saját alkotása, mivel elképesztően jól érezte magát a forgatáson, ráadásul Paul Newmannel is remekül összebarátkoztak.

Nézd meg galériánkat a 85 éves Robert Redfordról, aki egykor Hollywood egyik legsármosabb színésze volt:

Borítókép:  Profimedia
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás