promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Ma 76 éve dobták le Hirosimára az atombombát – Megrázó képek az emberiség egyik legsötétebb napjáról
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

1945. augusztus 6-án, pontosan 76 évvel ezelőtt dobták le az amerikaiak a II. világháború keretein belül Hirosimára az atombombát, amit Little Boy-nak neveztek el – megrendítő fotók következnek.

A II. világháború egyik stratégiailag fontos, és végtelenül szomorú eseménye volt, mikor 1945. augusztus 6-án az Amerikai Egyesült Államok légiereje az Enola Gay nevű B–29-es repülővel megindult a Japánban található Hirosima felé egy pokoli szerkezettel a fedélzetén – majd 8 óra 15 perckor megtörtént az, amit sokan az emberiség történelmének egyik legsötétebb pillanataként emlegetnek.

Az Enola Gay ledobta Hirosimára a Little Boy nevű atombombát, ami az utólagos becslések szerint 90-140 ezer ember életét követelte, akik közül 70 ezren azonnal meghaltak a gombafelhőt maga után hagyó hatalmas robbanásban, a többiek pedig később, a sugárzás miatt hunytak el.

Az egykor gyönyörű Hirosima pillanatok alatt a romok és halottak városa lett, a világ pedig örökké emlékezni fog a szörnyűségre, ami ott történt.

Itt lehet megnézni galériánkat a tragikus napról – de csak saját felelősségre, ugyanis vannak köztük igazán felkavaró, korhatáros képek is:

Borítókép:  Profimedia
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás