promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Tombolnak a lángok Kaliforniában – Meghökkentő képeken a bátor tűzoltók harca!
Gasztro & Utazás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Elképesztő tűzvész van a Kaliforniában található Prattville-ben a Dixie tűz miatt, amit minden erejükkel próbálnak megfékezni a tűzoltók.

Az emberek figyelmetlensége, a hatalmas szárazság, forróság, és a vadul tomboló szelek miatt számítani lehetett arra, hogy Kaliforniában újabb tűzvész fog kialakulni, de abba még a szakértők sem mertek belegondolni, hogy mekkora pusztítást fognak okozni a kevesebb mint két hete előtörő lángok – amiknek összességét Dixie-nek nevezték el.

Mindössze napok alatt a Dixie lett Kalifornia idei legdurvább tűzvésze, ugyanis gyorsan terjed, kiszámíthatatlanok a lángcsóvák, ráadásul olyan környezetben van, amit nehéz megközelíteni és kezelni a meredekség, illetve a rengeteg fa miatt, amik mind óriási veszélyforrást jelentenek.

A hatalmas füstfelhőt nagyjából 161 kilométer távolságból is lehet látni szabad szemmel, ez pedig nem kis riadalmat okoz a környéken élőknek – sőt, evakuálni is kellett pár helyet, nehogy nagyobb baj legyen.

Íme galériánk a Kaliforniában tomboló, mindössze 18 százalékban kordában tartott tűzről, és a bátor tűzoltókról, akik szinte mindent kockára tesznek azért, hogy véget vessenek ennek a pokoli állapotnak:

Borítókép:  Profimedia
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás