Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

81 éve vette kezdetét a történelem legnagyobb légi háborúja - galéria

81 éve vette kezdetét a történelem legnagyobb légi háborúja - galéria

81 éve vette kezdetét a történelem legnagyobb légi háborúja - galéria

Tech & Tudomány

Toronicza Péter 16:36

Az angliai csata 1940. július 10. és október 31. között zajlott Nagy-Britannia felett.

A dunkerque-i brit kudarc és Franciaország elfoglalása után Hitler arra számított, hogy Anglia végre be fogja adni a derekát, de ez nem így történt. Winston Churchill megüzente, hogy az országa utolsó erejével küzdeni fog a németek ellen.

Hitlernek az volt a célja, hogy teljesen megszállja Nagy-Britanniát, így be akarta darálni az angol légierőt, hogy aztán a Seelöwe hadművelet keretében partra tudjanak szállni a szigetországban.

Megkezdődött a második világháború, de sok történész szerint a világ egyik legnagyobb légi csatája. Itt a német légierő (Luftwaffe) és a brit légierő (Royal Air Force) repülőgépei álltak egymással szemben.

Szeptember végén látta be Hitler, hogy nem tudja megsemmisíteni az angol légierőt, sőt a Luftwaffe veszteségei már olyan nagyok, hogy ha folytatja a támadásokat, azzal kétségessé teszi a háború folytatását is. Források szerint a Luftwaffe legkevesebb 600 vadászgépet és 400 egyéb repülőt vesztett az angliai csatában.

1941. augusztus 10-én megszületett az Atlanti Charta, az amerikai-brit-szovjet összefogás, mely végül 1945. tavaszára diadalt aratott Németország felett.

Forrás: Profimedia

További fotók erről a helyszínről