promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
17 éve hagyott itt minket a nagy Keresztapa, vagyis Marlon Brando
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

17 évvel ezelőtt halt meg Hollywood egyik legikonikusabb színésze, Marlon Brando – Nézd meg galériánkat A Keresztapa sztárjának életéről!

Marlon Brando 1924. április 3-án született, és 2004. július 1-jén, 80 évesen halt meg. Sokan tartják őt még a mai napig minden idők egyik legjobb színészének, ezt az elismerést pedig olyan filmekkel vívta ki magának, mint például A Keresztapa, A vágy villamosa, Apokalipszis most, A rakparton, A félszemű Jack, Don Juan DeMarco, A vad, Lázadás a Bountyn vagy a Superman.

1949-től egészen 2001-ig tartó pályafutása alatt összesen 8 alkalommal jelölték Oscar-díjra Marlon Brandót, ebből kettőt meg is nyert: először 1955-ben kapta meg a legjobb férfi főszereplőnek járó arany szobrocskát A rakparton című filmben nyújtott alakításáért; majd 1973-ban A Keresztapának köszönhetően zsebelte be a második Oscarját – de a díjat nem vette át, maga helyett inkább egy indián származású színésznőt küldött, mert úgy érezte, hogy Hollywoodban nem bánnak jól a hozzá hasonló emberekkel.

Mivel most volt Marlon Brando halálának 17. évfordulója, ezért készítettünk egy galériát, amiben betekintést nyerhetünk az életébe és karrierjébe – de van benne 18+-os kép is, így csak saját felelősségre lehet megtekinteni:

 

Borítókép:  Profimedia
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás