promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
P. Mobil: Turnényitó a Gárdonyi parkban!
Borítókép:  zenekar promo fotó
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A ’70-es évek közepén a Gárdonyi Művházban és az ifjúsági parkjában hetente koncerteztek, aztán jött a Miskolc című daluk, amellyel belopták magukat az itteni közönség szívébe. Ráadásul 2008-tól miskolci az énekesük is… A srácok május 4-én visszatérnek a legendás helyszínre, hogy ott nyissák az Aranylakodalom turnéjukat. Schuster Lóri zenekarvezetővel készítettünk egy áttekintést.

„1969-től Gesarol néven játszottunk egy ideig, de ezt a nevet az akkori hatalom egész egyszerűen betiltotta, akkor választottuk a P. Mobil nevet. 1973-ban a DVTK stadionban léptünk fel először ezen a néven. A ’70-es évek közepén volt egy időszak, amikor Bencsik Samuval, Vikidállal már hetente jártunk a Gárdonyiba zenélni. De nem csak ott játszottunk, hanem az összes művelődési házban, a Vörösmarthyban, az Ady-ban, a Vasasban, a Bartókban, a Vasas Ifjúsági Parkban, a Rónaiban és még sorolhatnám. 1983-ban a Popfesztivál 10. évfordulóján szerepeltünk a Salakmotor pályán is és szerencsére az utóbbi években is kapunk Miskolcra meghívásokat!"

Lórántnál a turné címére is rákérdeztünk.

„Azért választottuk az Aranylakodalmat, mert gyakorlatilag 50 éve kötöttük össze az életünket a közönséggel, és most ezen a turnén, mint ahogy az igazi aranylakodalomnál is, megerősítjük ezt a kapcsolatot a régi és új mobilosokkal, rockzene szeretőkkel. 50 év, az nagyon nagy idő! Most, hogy ha csak a saját életemet veszem alapul, én most töltöm be nemsokára a hetvenediket, tehát gyakorlatilag a megélt 70 évemből 50-et a P. Mobil szolgálatában töltöttem. Miskolcon kezdődik a turné és ez egy jó érzés, ráadásul egy olyan, helyen, amit felújítottak és rendbe raktak. A Gárdonyi Művelődési Ház udvarán, a néhai ifjúsági parkban lesz ez a koncert, ami egy nagy dolog, mert az ember évtizedekkel később visszatérhet oda, ahol rengeteget koncertezett. Ehhez hasonló talán csak egy buli volt, ami tavalyelőtt volt a Budai Ifjúsági Parkban, ahol Mini - P. Mobil közös koncertet csináltunk 37 év után."

Pillanatnyilag 30 előadás van lekötve erre a turnéra, de gyakorlatilag minden héten jönnek újabb dátumok, jellemzően a nagyobb városokban leszünk, és Budapesten is a Barbában, augusztus 10-én. Van egy csomó olyan helyszín, ahol még nem jártunk, van olyan is, ahol rendszeresen fellépünk. A feldolgozás lemezünk a turnényitóra sajnos nem fog megjelenni. Ami biztos, az az, hogy most megy el a technikusunk az új trikókért, mert elkészült az Aranylakodalom póló. De az csak Miskolcon lesz elővéve, tehát addig nem áruljuk! Ott lesz először kapható, addig el lesz zárva!

Lényeges kérdés a turnényitó programja is...:

„A műsor gerincét a most megjelenő Babolcsai néni lemez adja és természetesen azok az anyagok, amiket nem lehet kihagyni. Vagy amik adott korszakban klasszikusak voltak. Tehát gyakorlatilag egy kétórás színe-java műsor lesz, amiben benne lesz minden olyan, amit szeretünk, és a közönség is szeret. Lesznek meglepetések, show elemek, de ezeket nem akarom előre elárulni. Jönnek új kiadványok is, most ott tartunk, hogy érkezik a Kaptafa könyv folytatása, és már a harmadik kötetből is száz-százhúsz oldalnyi anyag készen van. Szóval a lényeg az, hogy az Aranylakodalom CD érkezik még idén. Visszatérve a gárdonyis bulira, garantálom, hogy ez a visszatérő koncertünk örökre emlékezetes marad!"

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás