promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
A legszínesebb lemezével jelentkezett a Leander Kills
Borítókép:  Forrás: Varga Zorán
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

2017 őszén koncertezett a miskolci Ady Művházban a Leander Kills. Abban az évben közel teltház fogadta őket, most április 13-án a Mudfield társaságában lépnek föl.

Az idei évet is nagy lendülettel kezdték a srácok, év elején megint szerepeltek A Dalban, márciusban új lemezzel jelentkeztek, megcsinálták az idei Szimfonik koncertjüket Budapesten és már a turné is fut. Köteles Leanderrel ezen témákat tűztük tollhegyre.

„Az eddigi legszínesebb lemezünk a Luxusnyomor lett. Ennek oka, hogy Vermes Andris és Czifra Miki is jobban kivette a részét a zeneszerzésből, mint az eddigi albumoknál. Most egyébként én is kísérletezőbb fázisomban voltam, így érdekesebb anyag született. Tavaly májusban elmentünk közösen nyaralniés ott rögtön kiszaladt két szerzemény. Egyik a Képtükör, a másik A Ti dalotok, ezeket hárman raktuk össze. A Sötét én című dalnál pedig az a helyzet állt elő, hogy nagyon közeledett a lemez leadási határideje és még egy szám hiányzott. Akkor Mikivel nekiültünk és gyakorlatilag rögtön összeállt ez a nóta. Egyébként azzal is büszkélkedhetünk már, hogy az album három hete vezeti az albumeladási listát és már aranylemez lett”

– mondta portálunknak az énekes.

„Nekem a Sötét én az egyik kedvencem, az egy nagyon erős színfolt a lemezen, aztán a Fraktálok. A Hull az elsárgult levelet is említhetném, de az egy Máté Péter feldolgozás, ami Malek Miklós és S. Nagy István szerzeménye. Anyukám kedvence! Tényleg sorsszerű lehet, hogy kétévente belefutok egy-egy ilyen régi dalba, aminél érzem, hogy ezt de jó lenne megcsinálni. A Szomorú vasárnap után ez is nagyon népszerű feldolgozás lett, pár hét alatt 300 ezres megtekintést produkált a Youtube-on! Nagyon szereti a közönség!”

– tette hozzá Köteles Leander.

Március 14-én a RAM Colosseumban a Szimfonik koncertjüket is megcsinálták a srácok, és úgy hírlik, jövőre vidékre is elviszik ezt a műsort. A zenekarvezető erről így nyilatkozott:

„Több nagyvárosból érkezett megkeresés, hogy szívesen látnának minket ezzel a verzióval is. Ezek még egyeztetés, szervezés alatt állnak, de valószínű, hogy 2020-ra össze fog jönni pár ilyen. Miskolc is a tervek között szerepel!”

Február második felében indult a csapat turnéja, a hátralévő helyszínek között szerepel még Eger, Budapest, Székesfehérvár, Miskolc és Esztergom is. Leandert a műsorról is kérdeztük:

„A mostani repertoár fele új dal, a másik fele meg az előző két lemez szerzeményeiből áll össze. Meglepően jól működnek a dalok, a megjelenés után pár héttel már úgy énekelte őket a közönség, mintha valamelyik korábbi lemezről lennének. Nagyon durva! Kíváncsian várjuk a miskolci bulit is!”

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás