promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
A közönség akarta a színpadon látni Szakonyi Károly legújabb művét
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A neves drámaíró, Szakonyi Károly új komédiája két nő különös találkozásáról szól. A darabot április 18-án 19 órától lehet megtekinteni a Művészetek Házában. Nóra szerepében Zsurzs Katit, Edináéban Tóth Enikőt láthatjuk.

A történet napjainkban, egy budai lakásban, egy esős őszi délután játszódik… Majd télen, tavasszal és nyáron. Az első jelenetben két nő érkezik zajosan, ázottan. Csinos hölgyek: divatos ballonban az egyik, elegáns kabátban a másik. Az egyik szüntelen beszél a mobilján, kezében tömött cekker, aminek egyik szeme belegabalyodott a másik kabátgombjába, ezért őt szinte maga után húzza a szobába…

Szakonyi Károly, többek közt Kossuth- és József Attila-díjas író, dramaturg, a kortárs magyar irodalom megkerülhetetlen alakja. Adáshiba című műve a magyar klasszikus drámák közé sorolódott, szinte nincs olyan évad, hogy valamelyik színházban ne játszanák, számos nyelvre lefordították, Neil Simon is érdeklődött iránta.

Az író ugyan a mai napig aktív – közéleti emberként is –, új drámával régen jelentkezett. Ezért is öröm, hogy a Játékszín dramaturgiájának ajánlotta friss művét, a Két nő és még valaki címűt, melyet a 2017-es színházi világnapon felolvasó színházi formában be is mutattak Tóth Enikő és Zsurzs Kati közreműködésével. A színpadi változat a közönség kívánságára született. Cseh Judit rendezése kiemeli a történet édes keserűségét, humorát és hétköznapi gyönyörűségét.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás