promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Ki a brit invázió legjobbja?
Borítókép:  Forrás: Ancsin Attila
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Április 6-án, szombaton, 19 órai kezdéssel egy meghatározó zenei korszakot idéz meg két zenekar a Művészetek Házában. Az ország két ismert tribute bandájaThe BlackBirds és a Stoned – a budapesti ősbemutatót követően, országos turné keretében lép színpadra Miskolcon. A jubileumi turné első állomása lesz a MűHában.

A műsort további sztárvendégek teszik érdekessé, Dolák-Saly Róbert, Vitáris Iván (Ivan & The Parazol) is énekelni fognak a klasszikusokból, de közreműködnek a Fourtissimo fúvosok és a Milibák kvartett is, így a hangzás is különleges lesz.

A nemzetközileg is elismert The BlackBirds zenekar immár 15. éve népszerűsíti és ápolja a Beatles hagyományokat. A Stoned legénysége – a Fonogram díjas Kőváry Péter vezetésével – pedig 2003 óta adja elő a világ legnagyobb R&R bandájának, a Rolling Stonesnak a dalait, mint a csapat hazai helytartói.

A jubileumi turné két korszakalkotó lemez előtt tiszteleg, ötven éve – 1969. szeptember 26-án – jelent meg a Beatles Abbey Road című albuma és a Let it Bleed korong – 1969 decemberében – a Stonestól, rajta az egyik legnagyobb slágerrel a Gimme Shelterrel.

A mostani kétórás nagykoncerten természetesen mind a Beatles, mind a Rolling Stones legnagyobb slágerei elhangzanak majd, a zenekarok meghatározó korszakait végigkísérve, korhű kosztümöket és hangszereket felvonultatva, vonós és fúvós szekcióval, akusztikus betétekkel és eredeti filmrészletekkel színesítve.

A történet sokak számára lehet ismerős, mikor az otthoni zenehallgatásnál, vagy a kocsiban felteszi a gyerek a kérdést a szüleinek:

„ezek kik?!”

A szülő kicsit felhangosítja a dalt, majd csak annyit tesz hozzá:

„Fiam, ez a világ legjobb zenekara.”

Szólnak a gitárok, tökös beat, szívbemarkoló éneklés, és a fotókon olyan viseletek, amelyek egy korszakot határoztak meg.

Mindenki olyan akar lenni, mint ők. Ilyenkor eldől, rajongó lesz a gyerekből is, de a nagy kérdés az, hogy:

  • kiért fog rajongani?
  • Liverpool vagy London?
  • Gombafej vagy inkább a suhancok?
  • I Can't Get No vagy Help?

Ezek ötven éve megválaszolatlan kérdések, szóval a MÜHÁ-ban, 2019-ban talán választ kapunk a barátságokat és családokat megosztó kérdésre:

„Ki a brit invázió legjobbja?”

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás