promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Magyarok is ott lesznek a világ legnagyobb hagyományú gyaloglóversenyén
Borítókép:  Kocsis Bernát Bendegúz (balról) és Konczvald Tamás a Dudince-i dobogón.
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A Miskolci Sportiskola Szűcs József által felkészített gyaloglói március harmadik hétvégéjén a szlovákiai Dudince városában megrendezett hagyományos nemzetközi versenyen álltak rajthoz. A serdülő fiúk 3 km-es futamában Konczvald Tamás 14:15.02 perces egyéni csúcsával a legjobbnak bizonyult, megelőzve klubtársát, az ezüstérmes Kocsis Bernát Bendegúzt, aki 14:18.05 perccel szintén egyéni rekordot gyalogolt.  

A Miskolci Sportiskola képviselői közül négyen ott lesznek április 6-án a világ legnagyobb hagyományú, immáron 87. alkalommal a csehországi Podebrady városában megrendezendő gyalogló versenyén. Az esemény egyben cseh-francia-magyar-ír-olasz-litván-szlovák  2+1 fős válogatott viadal a felnőtteknél és az U20-as korosztályban, valamint cseh nemzeti bajnokság is.

Minden évben erős mezőny gyűlik össze ebben a Prágától mindössze 50 km-re található gyönyörű fürdővárosban, mivel a verseny az Európai Atlétikai Szövetség (EAA) Permit-sorozatának egyik állomása, így alkalmas a világbajnoki, illetve olimpiai szintek teljesítésére. A felnőtteken kívül Európa-bajnoki részvételi reményekkel állhatnak rajthoz az U23, illetve a junior korú versenyzők is.

A junior válogatott tagjaként Varga Dávid 10 km-en próbál szerencsét, míg az EAA Permit-verseny ifjúsági fiú 5 km-es mezőnyében Bánk Leon, Konczvald Tamás és Kocsis Bernát Bendegúz lesz a miskolci induló.

A csapatvezető dr. Urbán Ákos (Bp. Honvéd), míg edzőként Germán Tibor (Békéscsabai AC) és Szücs József (Miskolci Sportiskola) tagja a küldöttségnek.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás