Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Hajdú-Bihar megye
Zupkó Tamás
+36 70 4084805
zupythomas [kukac] gmail.com

Borsod-Abaúj-Zemplén megye
Melles Maximillián
+36 30 4753880
maxi@promotions.hu

Szerkesztők
amarus@promotions.hu
pepe@promotions.hu

Leírás

Baráti hangulat, magas szakmai színvonal. Röviden így lehetne bemutatni a Kiss László vezette Grizzly Grappling Team-et:
“Alig múltam 22 éves, mikor a csapatot alapítottam egy maroknyi birkózóból és cselgáncsozóból. Akkor még mindössze 17 főt számláltunk :) Viszont gyorsan terjedt a hírünk, mivel mi voltunk az első olyan csapat, ahol kizárólag földharccal foglalkoznak. Viszonylag hamar meg is ugrott a létszám, viszont ügyeltünk arra, hogy ez ne menjen az edzések minőségének rovására. Szerettem volna egy teljesen új szellemmel rendelkező csapatot létrehozni – cselgáncsozóként megtartottam a fegyelmet az edzésen, viszont az egyéniségnek is teret engedtünk. Ennek eredménye az lett, hogy egy nagyon szoros baráti kötelék alakult ki a csapaton belül, ami javította az edzéseken nyújtott teljesítményt is. Annak, hogy mindenki a saját stílusában edzhet és nincs ráerőszakolva az edző saját stílusa, hamar meg is lett az eredménye: már az első évben letettük a névjegyünket a versenyeken. Nagy Bálint, Pataki Imre, Hunyadi Máté, Nagy Péter, Kiss Attila, Molnár Imre, Fekete Dániel, Fülöp Dávid, Asztalos Endre minden versenyen a dobogóra álltak, ezzel is példát mutatva a csapattagoknak. Alig 2 éves volt a csapat, mikor 2012-ben a Grizzly Grappling Team első lett a Magyar csapatbajnokság No-gi kategóriájában!”
A Grizzly Grappling Team 2012-ben létre hozta a gyerek szakosztályát. A kicsik edzése nagyban hasonlít a nagyokéhoz. Heti két grappling és egy erősítő edzéssel készülnek a versenyekre. Már 6 éves kortól elkezdhetik tanulni a birkózás, a cselgáncs és a brazil jiu jitsu alapjait. Külön hangsúlyt kap az edzéseken a mozgás koordináció fejlesztése. Egész évben van lehetőségük a gyerekeknek a versenyzésre, évenként van kirándulás és edzőtábor. Az edzésen fokozat rendszer működik.
Mi a grappling?
Egy ” harcművészet” és küzdő sport is egyben, amely megadja a képességet arra, hogyan védd meg saját magad egy nagyobb ellenféllel szemben az erőd és a megfelelő technika alkalmazásával. Az alapját a birkózó illetve judo technikák adják, de legnagyobb részét a Brazil Jiu-Jitsu képezi, mely szintén a judo módosított változata.
Tartalmaz földre viteleket, dobásokat, de a “pusztító” földharc technikák miatt híresebb. Egyre jobb pozicionálást érsz el – és így tudod alkalmazni a számos fojtást, fogást, feszítést (a testrészek csatlakozási pontjainak manipulálását) – ez a grapplingben a kulcs.
De mint minden harcművészet, csak azért mert megvan a képességünk , hogy lefojtsunk vagy kárt okozzunk valakiben, nem azt jelenti, hogy kell is, más szavakkal ez a fajta edzés felelősségtudattal jár.
Verseny, vagy akár csak hobbi célból is ajánlott sportolási lehetőség.
Fiúk és lányok jelentkezését is várják az egyesületben!
 
Edzések:
Gyerek szakosztály edzések helye: Debrecen, Domb utca 1 Warrior Gym
Ideje: Hétfő - 16:30 Szerda – 16:30 Vasárnap délután
Érdeklődni lehet: Fekete Dániel 0630/308-9578
Felnőtt edzések helye: Debrecen,  Böszörményi út 2. (Budo centrum),
Ideje: Kedden és csütörtökön: 18:30-20:00
Érdeklődni lehet: Kiss László 0630/588-8228
Facebook: https://www.facebook.com/grizzly.grappling
Csapat bemutatkozó videója: http://www.youtube.com/watch?v=-j5ie-THDoc