Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Hajdú-Bihar megye
Zupkó Tamás
+36 70 4084805
zupythomas [kukac] gmail.com

Borsod-Abaúj-Zemplén megye
Melles Maximillián
+36 30 4753880
maxi@promotions.hu

Szerkesztők
amarus@promotions.hu
pepe@promotions.hu

Leírás

Bruttó alapterülete: 4+7+5,5 (ha)
Vízmélység: 2,5-3 m
Meder viszonyok: változó
Megközelítés: Mikepércs és Hajdúbagos között található a Rókás-tó.

Az elnevezés valójában nem egy, hanem három, egymástól külön álló, más-más horgászati szempontok alapján telepített tavat jelöl.
Bizony, van létjogosultsága e telepítési stratégiának , hiszen erre a műfajra /Bojlihorgászat/ a megyében ezen kívül nem túl sok lehetőség van. Az itt fogható halfajták: ponty, amur, süllő, folyami harcsa ,csuka , busa és időszakosan az afrikai harcsa.
A telepítések száma is igen gyakori, mert mindhárom tóra egy-két hetenként kerülnek újabb halrajok, az azt megelõzõ fogástól függő mennyiségben, átlagban 10 mázsa körül.

Itt található nyárfás hegyi legelő, mely  egyedi természeti értéke még a 250-300 évesre becsült 1000 éves tölgy vagy más néven Rákóczi-tölgy , ezen kívül itt található Európa legnagyobb földikutya rezervátuma .Tehát a tó környékét nem csak a horgászoknak illetve bográcsozóknak ajánlom hanem a kirándulók is mert biztos , hogy kedvüket lelik majd a tájban.
A szabadtéri sütés-főzés megengedett a tó területén.

Rókás-tó környéke
Mikepércs és Hajdúbagos között, festői környezetben található a Rókás-tó. Legkönnyebben úgy közelítheti meg a távolról érkező, hogy – a Debrecentől 9 km-re található – Mikepércs központjában a 47-es főútról a Postánál letér balra, és követi a végig kitáblázott útvonalat.
Fontos, hogy a falut a Kossuth utcán és a Szőlőskert utcán végig haladva hagyja el a horgász, máskülönben könnyen eltévedhet. De természetesen a másik két útvonal is használható.

Minden elismert sporthorgász-módszer alkalmazása megengedett a tavakon.
Éjszakai horgászatra májustól nyílik lehetőség mindhárom tavon.