promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Tahitin, az óceánban készült az egyik legkülönlegesebb hegyifilm
Borítókép:  Roam Media
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Ben Thouard a kertjéből látja és láttatja a Teahupo’o hullámot, a világ szörföseinek egyik álmát. Vagy éppen a víz alól, a kristálytiszta környezettel együtt. Ez a szenvedélye és a küldetése. 

A Banff Hegyifilm Fesztivál a jelek szerint ismét csupa olyan filmet mutat be, amelyekben nem lehet csalódni. Túl erősek a témák, a filmek pedig túl rövidek ahhoz, hogy megunjuk őket. Ki ne nézne természetközeli látványfilmeket, néhány percben? 

A fesztivál azt ígéri, hogy az őszi kanadai bemutatókat követően (amelyre 400 film nevezett be)

a legjobbak indulnak útnak, hogy meghódítsák a nemzetközi közönséget is.

Idén így több mint 40 országban, 550 helyszínen láthatjuk a mozivásznon a legjobb extrém- és kalandsport filmeket. Egzotikus tájak, távoli kultúrák, adrenalinban dús kalandok, a hegyek világának legizgalmasabb pillanatai nyílnak meg – ezt ígérik. És tényleg, a hétperces Surface is bizonyítja. 

Az árpilis 10-12-i fesztiválon minden nap este, 180 perces csomagokban kapjuk e kisfilmeket, nyitásként a Tahitin forgatott, 2018-as Surface-t. A Dél-Franciaországból származó Ben Thouard tizenöt éven át fotózott már, mire igazán kidolgozta egyéni stílusát. Francia Polinéziában, Tahitin lelt rá második otthonára, és a képek tanulsága szerint boldogan megél itt a családjával, a szenvedélyének is hódolva. 

Thouard szinte szörfdeszkákkal a lábán született, a hullámlovaglás varázsát most a víz alól is megmutatja,

a kristálytiszta környezettel együtt. Máskor a kertjéből látja és láttatja a Teahupo’o hullámot, a világ szörföseinek egyik álmát. Küldetésének érzi, hogy megmutassa mindenkinek ezt az ősi, paradicsomi állapotot, hogy vigyázzon rá az emberiség. 

A fesztiválon a filmeket magyar felirattal vetítik. 

 

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás