promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Bizarr trükkel akarják átvenni felettünk az irányítást? Hihetetlen dolgokat állítanak a népszerű összeesküvéselmélet követői
Borítókép:  Képünk illusztráció. Forrás: Profimedia
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Egészen durva dolgokat állítanak, szerintük hatalmas hazugságban élünk és ez csak rosszabb lesz.

Az emberi elme csodálatos dolog, amely lenyűgöző felfedezések és találmányok sorát eredményezte a történelem során, ugyanakkor vannak sötét, illetve nehezen érthető oldalai is. Amióta csak létezik a civilizációnk, szerettük kitölteni az ismert világ darabkái között tátongó apró üres foltokat fantáziánk segítségével. Ezt a célt szolgálták részben a mítoszok is, de ne higgyük azt, hogy napjainkban már mindent a szikár racionalitás határoz meg. Bizarr összeesküvés elméletekből ma sincs hiány és bár ezek többsége „ártalmatlan”, azért alaposan össze tudják zavarni az arra hajlamos embereket.

A "Projekt Blue Beam" névre hallgató elmélet, nyugodtan kijelenthető, hogy a világ összeesküvés-elméleteinek egyik legérdekesebb és legrejtélyesebb képviselője. Hívei szerint a NASA és az ENSZ közös programja, amelynek célja, hogy a legfejlettebb technológiák felhasználásával új vallást terjesszenek a Földön, és különböző szimulációkat hozzanak létre az emberek teljes ellenőrzése érdekében, végül pedig sikerrel megalkossák az Új Világrendet.

A furcsa konspirációs elképzelés már 1994 óta benne van a köztudatban és lényegében továbbfejleszti a korábban is népszerű Új Világrenddel kapcsolatos összeesküvés-elméleteket. Követői nagyon alaposan részletezik, hogy szerintük hogyan is működik a megtévesztés művészetének ez a fajta globális magasiskolája. A NASA és az ENSZ közösen olyan technológiát fejlesztett ki, amellyel a Föld egészén látható hologramokat hoznak létre az égen, műholdak segítségével.

A módszer révén a valósághoz teljesen hű háromdimenziós ábrákat fognak tudni megalkotni, melyek lenyűgöző vallási jeleneteket, vagy akár hatalmas idegen űrhajókat formálhatnak. Az összeesküvés hívők szerint ezzel az eljárással, az Antikrisztussal szorosan együttműködve, a Második Eljövetelre akarják felkészíteni az embereket egy új, közös világvallás alatt egyesítve őket. Jogosan merülhet fel a kérdés, hogy ez vajon miért is lenne jó azoknak a fránya háttérhatalmaknak? A válasszal nem maradnak sokáig adósok: szerintük így a teljes ellenőrzés és a gondolkodásmód alakítása sokkal könnyebbé válik, hiszen a módszer megvezetett áldozatai lényegében önként fogják követni új vezetőiket.

A bizarr elmélet kiötlője a Québecben élő újságíró, Serge Monast volt, aki 1994-ben könyvet írt a témáról. Ebben részletesen bemutatta a közös vallás létrehozásának szakaszait. 1996-ban szívroham következtében hunyt el halála pedig, mondani sem kell, kétségeket vetett fel követői körében. Még mindig úgy hiszik, hogy Monastot valójában egy titokzatos szerrel mérgezték meg, nehogy leránthassa a leplet mesterkedéseikről.

Nagyon érdekes adaléka ennek az egész őrületnek, hogy a legendás forgatókönyvíró és futurológus, Gene Roddenberry, az amerikai Star Trek franchise forgatókönyvírójának volt egy műve, amelyben az idegenek megpróbálják megszállni a Földet, tervük során pedig első lépésként technológiai szimulációval létrehozott vallási vezetőket küldenek a Földre, hogy megtörjék az emberek hitét, majd elterjesszék saját vallásukat. Ismerősen hangzik, ugye?

A Blue Beam Projekt tehát nagyon kreatívan még filmekből és könyvekből is merített ihletett, mindezt ügyesen megspékelve a széles tömegek kormányokkal és vélt háttérhatalmakkal szembeni gyanakvásával, adagolt hozzá némi fejlett technológiai maszlagot, a végeredmény pedig magáért beszél. Kiötlője ugyan már rég nincs közöttünk, de a szellemet végleg kiengedte a palackból, feltéve persze, hogy az a palack nem csupán egy hologram volt maga is.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás